Jättevändning av Hultsfred mot topplaget

Ofta är det små marginaler i sportens värld. Det fick vi ett nytt bevis på i helgen när Hultsfred och Malmö HP möttes i Hagadal. För både HHF och spelmotorn Robin Löfstedt kunde matchen ha blivit en riktig mardröm. Istället slutade det med säsongens skönaste seger efter en imponerande vändning. - Jag är grymt glad. Knät höll och vi gjorde en kanonmatch, säger Löfstedt.

HHF vann över Malmö med 32-28.

HHF vann över Malmö med 32-28.

Foto: Michael Nordin

Handboll2017-01-21 15:53

Det var i slutet av den första halvleken som många HHF-supportrar satte hjärtat i halsgropen. Vid ställningen 14-15 föll Robin Löfstedt ihop med svåra knäsmärtor.
- Jag fick en Malmö-spelare över mig och knät vek sig. Till en början gjorde det jätteont.
Var du orolig?
- Ja, man tänkte ju att det var en korsbandsskada eller något liknande. Jag har aldrig haft ont i knäet tidigare och befarade det värsta.

Allt tydde på att det var slutspelat för Löfstedt. Han inledde den andra halvleken på bänken med ett stort bandage över sitt knä.
Spelmässigt såg det också dystert ut. Tabelltrean Malmö hade bra utdelning i sitt anfallsspel och gick ifrån med ett par bollar.
Fyra-fem minuter in i halvleken började Robin Löfstedt röra på sig...
- Smärtan släppte och jag kände att jag ville ge det en chans.

Men trots att Löfstedt var tillbaka på planen drygade Malmö ut sin ledning. Efter 42 minuter var ställningen 18-23.
- Då kändes det inget vidare. Vi tog timeout och gjorde några taktiska förändringar. Bland annat bestämde vi oss för att punkta deras spelfördelare, säger HHF-tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Förändringarna gav omedelbar effekt. Hultsfred gjorde sju raka mål (!) och gick fram till 25-23 med cirka tio minuter kvar.

Den ledningen släppte aldrig hemmalaget. Matchen slutade 32-28.
- Säsongens skönaste seger, helt klart. Man ska komma ihåg att Malmö är ett väldigt duktigt lag. Samtidigt är jag inte förvånad över att vi vinner. Det finns en stark moral i det här laget, säger Robin Löfstedt som gjorde sju mål.

En annan HHF-hjälte var Eric Schultz. I framför allt den andra halvleken var han fruktansvärt bra både i försvaret och anfallet. Totalt svarade Schultz för elva mål.
- Idag hade vi mycket nytta av Robin och Eric. De var jätteduktiga. Det var även flera andra spelare som gjorde det bra. Axel Henriksson var nyttig i slutet när Malmö började punktmarkera Robin och Eric. Och så har vi Henrik Böris som gjorde sin första match sedan comebacken. Han var också jättebra, säger Kurt-Göran Limslätt.

Hultsfreds segersvit är nu uppe i fyra raka matcher. Nästa helg väntar ett nytt topplag på hemmaplan: Trelleborg.
- Vi ska njuta av den här segern i en dag sedan är det bara att ladda om. Förhoppningsvis kan vi bli en obehaglig överraskning även för Trelleborg, säger HHF-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!