Jesper redo för rysaren: "Har svårt att stoppa känslorna när det är match"

Himmel eller helvete. Få personer i den lokala idrotten visar så mycket känslor som Hultsfreds målvakt Jesper Rüdiger. I dag kan laget i hans hjärta säkra nytt kontrakt i division två. – För mig personligen skulle det betyda oerhört mycket om vi fixar det, säger 20-åringen.

Hultsfreds målvakt Jesper Rüdiger hoppas att bussresan hem från Karlshamn blir en fest. ”Om vi klarar kontraktet lär det bli bra fart i bussen”.

Hultsfreds målvakt Jesper Rüdiger hoppas att bussresan hem från Karlshamn blir en fest. ”Om vi klarar kontraktet lär det bli bra fart i bussen”.

Foto:

Handboll2017-03-25 09:23

Ni som har besökt Hagadal vet vad vi menar.

När Hultsfred vinner är Jesper Rüdiger strålande glad. Vid förluster är han bedrövad.

– Haha, det har nog alltid varit så. Utanför planen är jag inte någon flamsig person. Men när det väl blir match har jag svårt att stoppa känslorna. Det spelar inte någon roll om jag spelar, är petad eller är skadad. Mitt engagemang är alltid lika stort.

Då måste det ha varit en påfrestande säsong för dig, med tanke på all dramatik i slutsekunderna?

– Ja, det har varit sinnessjukt jämnt i många av matcherna. I höstas förlorade vi flera matcher i slutet. Då kändes det nästan hopplöst. Efter nyår har vi haft turen på vår sida.

Omotiverade motståndare?

I dag kan Jesper Rüdiger och hans lagkamrater räkna med en ny rysare.

Inför slutomgången har Hultsfred och Cyrus lika många poäng.

Dagens förlorare tvingas till ett ovisst kvalspel.

– Vi vet vad som gäller: vi måste åka till Karlshamn och vinna. Det skulle kännas jobbigt att spela två kvalmatcher där det kan gå hur som helst, säger Jesper Rüdiger.

Vad tror du om era chanser att fixa nytt kontrakt?

– Jag har en positiv känsla i kroppen. Vi är formstarka och har sett pigga ut på veckans träningar. Det är skönt att vi har bättre målskillnad än Cyrus (nio plusmål).

"Får inte stressa..."

Men även om HHF:s förutsättningar är goda är det inte säkert att det räcker med att "bara" vinna dagens match mot tabellfyran Karlshamn.

Det kan mycket väl bli en målskillnadsaffär om Cyrus vinner stort mot jumbon Stavstens Vänner.

– Jag antar att vi kommer ha bra koll på den matchen. Det är inte alls omöjligt att vi behöver vinna med tre-fyra bollar. Huvudsaken är att vi inte stressar upp oss. Vi vet att vi är starka i den andra halvleken. Det har vi visat flera gånger den här säsongen, säger Jesper Rüdiger.

Han tillägger:

– Förhoppningsvis är Karlshamn lite omotiverade, eftersom de inte har något att spela för.

Blir det du eller Oliver Carlford som startar i målet?

– Jag vet inte än. Det är nog dagsformen som avgör. Oliver var duktig senast, så det är lite fördel honom. Han är rutinerad och har spelat många viktiga matcher tidigare.

En sak kan vi i alla fall vara säkra på: när matchen drar igång kommer Jesper Rüdiger att vara heltaggad, oavsett om han startar eller sitter på bänken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!