Kaptenen vill skjuta kvar HHF

Formen är inte bra. Förlusterna har varit många. Skador ställer till det. Alltså: förutsättningarna kunde vara betydligt bättre. Hultsfreds lagkapten Eric Schultz har ändå tron på sitt lag: - Det blir tufft, men vi ska göra allt vad vi kan.

Bra skytte. Det och en hel del annat krävs av Eric Schultz och hans lagkompisar för att Hultsfreds HF ska kunna hota Helsingborg i den sista serieomgången borta.

Bra skytte. Det och en hel del annat krävs av Eric Schultz och hans lagkompisar för att Hultsfreds HF ska kunna hota Helsingborg i den sista serieomgången borta.

Foto:

Handboll2014-03-21 23:05


En match återstår av serien. För Hultsfreds HF gäller följande: antingen blir det kval, antingen ramlar herrlaget ur division två.
- Klart att det blir svårt att slå Helsingborg borta. Jag tycker att de var bra när vi mötte dem hemma. Samtidigt tror jag inte att de har något att spela för. De är farmarlag och jag tror inte att de får gå upp en serie, säger Eric Schultz.

Tunga skador
Han är en av de mest rutinerade i laget och har fått dra ett stort lass den här säsongen. Då ska ni veta att den väldige Schultz faktiskt bara är 23 år. Känslan är att han har varit med hur länge som helst.
- Ja, jo. Det har blivit några säsonger i A-laget. Jag kom med som 15-åring.
Det här året har varit ett av de tyngsta och tuffaste:
- Vi har inte direkt haft turen på vår sida. Jag menar, vi har drabbats av otroligt mycket skador, säger Eric Schultz och räknar upp tongivande spelare som superviktige Simon Larsson, Viktor Larsson, Tim Sörensen, Albin Nilsson, Mattias Ingelsjö och Sasa Omrcen.
Lägg därtill att storskytten Robin Löfstedt lämnade mitt under säsongen, precis som Emil Åberg.

Mycket speltid
Tur då att Eric Schultz fått vara hel och borgat för stabilitet i ett ungt HHF.
- De unga grabbarna som kommit upp har gjort det riktigt bra. Det är inte lätt att ta steget. Alen Mizinovic och Calle Birgersson har fått mycket speltid och klarat av det på ett imponerande sätt.
På söndag väntar den sista serieomgången, men förhoppningsvis inte säsongens sista match. Några problem med tändningen och motivationen lär det knappast vara...
- Nej, det hoppas jag verkligen inte, men det har varit lite si och så med den biten i vissa matcher. Så är det. Men nu måste vi kliva ut och ge precis allt vad vi har, säger Eric Schultz, som får räkna med att spela 60 minuter i vanlig ordning.
- Det har varit så den här säsongen. Det är klart att jag blir trött ibland och har svårt att hålla fokus, vilket gör att jag tar en del felbeslut under matcherna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!