Kattens lek med råttan när HHF vann

Hultsfreds möte med jumbon Rigel blev, som väntat, aldrig spännande. Hemmalaget vann med förkrossande 41-10. Istället var det målvakten Felix Anderssons kamp för att hålla nollan i den andra halvleken som blev något av matchens behållning. - Jag kände att det var något på gång där. Men det gick inte hela vägen, säger HHF-målvakten, som till slut fick släppa tre bollar förbi sig.

Erik Schultz svarade för tio av målen när HHF körde över Rigel hemma med hela 41-10.

Handboll2015-01-19 07:26

Inför matchen stod Rigel på noll poäng och -141 i målskillnad. Alla som var i Hagadal förstod varför. Seriejumbon hade egentligen inga som helst kvalitéer att luta sig mot. Jo, förresten. Målvakten Niklas Åhman gjorde en stormatch.
- Det var alldeles för dåligt motstånd. Jämfört med det laget vi mötte på bortaplan innan uppehållet (seger med 26-19) så var inte det här alls samma gäng. Med bättre skärpa hade vi gjort 50 mål. Samtidigt måste jag säga att deras målvakt var väldigt bra, säger Hultsfreds tränare Stefan Andersson.

Nästan 23 minuter
Det tog inte många minuter för hemmalaget att koppla ett bastant grepp om matchen. Även om spelet inte imponerade i den första halvleken gick HHF snabbt upp till en 5-1-ledning. Rigel hängde med hyfsat i målprotokollet fram till 8-4. Sedan gjorde Hultsfred ett ryck och ledde med tio bollar, 17-7 i paus.

Felix Andersson kom in i andra halvlek och höll nollan i 22 minuter och 37 sekunder. Totalt släppte han in tre mål.