KLART: Han förlänger med HHF

Här kommer ett gläjdebesked till Hultsfreds HF:s alla supportrar. Robin Löfstedt, lagets spelande tränare som ledde laget upp i division två i våras, har skrivit på för ytterligare ett år. – Fantastiskt bra för oss, säger en glad ordförande i klubben, Ulf Larsson.

GLÄDJEBESKEDET. I tisdags kväll skrev Robin Löfstedt, Hultsfreds HF:s spelande tränare, på en kontraktsförlängning med nykomlingen i division två. Vem som kommer att assistera som coach kommande säsong ännu inte klart.

GLÄDJEBESKEDET. I tisdags kväll skrev Robin Löfstedt, Hultsfreds HF:s spelande tränare, på en kontraktsförlängning med nykomlingen i division två. Vem som kommer att assistera som coach kommande säsong ännu inte klart.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2016-05-26 08:00

Den gångna säsongen lekte Hultsfreds HF hem handbollstrean.

17 segrar och en oavgjord på 18 spelade matcher innebar överlägsen serieseger och avancemang till division två.

En stor del i det hade 25-årige Robin Löfstedt från Vetlanda – spelande tränare och tillika skyttekung i laget.
I tisdags kväll kritade han på för en förlängning med Hultsfreds HF.

”Vad jag önskade”

– Det känns riktigt bra. Det här var vad jag önskade hela tiden. Självklart vill man bygga vidare på den fantastiska säsong vi avslutade för några månader sedan, säger Robin Löfstedt.

Upplägget kommer vara likadant som i fjol. Robin Löfstedt har huvudansvaret som tränare, men kommer ha en form av matchcoach vid sin sida under matcherna. I fjol var det Simon Larsson som tog den rollen, men på grund av tidsbrist kommer han trappa ner sitt engagemang en hel del.

Lag för övre halvan

Förutom ett par träningar i maj och juni, dit några potenitella nyförvärv är inbjudna, samt gemensam fys en dag i veckan, så inleder HHF försäsongen på allvar först i början av augusti.

Träningsdosen kommer att ökas från två till tre pass i veckan för att laget ska komma väl förberett till återkomsten i division två.

– Förutom målvakter och mittsexor måste vi bredda vår trupp på i stort sett alla platser. De namn som är på ingång håller hög division två-klass, berättar Robin Löfstedt.

– Om allt går som vi hoppas, så tror jag att vi kommer klara oss bra i division två. Att fixa nytt kontrakt lär väl bli målet, men jag tycker att det är väl lågt. Vi borde absolut kunna placera oss på den övre halvan, säger han.

Inget att fundera på

Ulf Larsson, ordförande i Hultsfreds HF, är strålande glad över Robin Löfstedts påskrift.

– Fantastiskt bra för oss. Först var vi inne på att ha en renodlad tränare, men när Robin deklarerade att han ville köra vidare var det inget att fundera på.

Nästa säsong kommer HHF, utöver A-laget i division 2, även ha sitt U-lag i division 3 samt (för första gången på 15 år) ett J-lag i seriespel.

– A-lagets filosofi avseende träningar och spel kommer implementeras rakt igenom organisationen. På så sätt ska vi göra det lättare för våra egna spelare att ta steget upp till A-laget, säger Ulf Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!