KONSTMÅL NÄR HHF PREMIÄRVANN

Nykomlingen Hultsfreds HF fick en härlig start på handbollstvåan. På lördagseftermiddagen besegrade man fjolårets serietrea Karlshamns HF i premiären med 26-23 (11-10) hemma i Hagadals sporthall.

Nyförvärvet från Eksjö BK, Andreas Thorngren, gjorde fyra mål och svarade för en stark insats när nykomlingen Hultsfreds HF vann premiären mot Karlshamns HF med 26-23.

Handboll2016-10-01 17:07

En av många spelare som visade klass var nyförvärvet från Eksjö BK, Andreas Thorngren, som tillförde en extra dimension i och med sitt starka kontringsspel.
– Nu känns det jävligt gött, skrattar den snabbe kantspelaren efter att bland annat ha gjort fyra mål – varav ett par var rejäla läckerheter.
– Underbart att få inleda med en seger, men också såklart riktigt skönt att visa hemmapubliken att man kan leverera.
Om du jämför division 2 med division 3?
– Det är en jäkla skillnad. Betydligt högre tempo och tuffare försvarsspel. Energi är A och O här, säger Thorngren.

För spelande tränaren Robin Löfstedt såg det segt ut i den första halvleken, vilket till stor del kan förklaras med hans krånglande ljumske.
– Jag blev alldeles för passiv och avvaktande i spelet, säger Löfstedt.
Men i andra halvlek klev Robin fram och tog ansvar (trots punktmarkering). Samtliga hans sex mål kom i andra halvlek – bland annat gjorde han tre i rad och höll HHF kvar i matchen när gästerna var på väg att rycka i mitten av andra halvlek.
– Det gäller bara att palla smärtan. Dessutom var det ganska nervöst i inledningen, säger han.
– Annars tycker jag inte att vi gör någon vidare bra match offensivt. Det blev omständligt och mycket slarv. Tur då att vårt försvarsspel var så pass bra.

I HHF fick vi se många bra insatser – men målvakten Oliver Carlford var den klarast lysande stjärnan med sina 21 räddningar. Kul också att se debuterna från kantspelarna Andreas Thorngren och Lukas Örnros.
Att firma Robin Löfstedt, Eric Schultz och Albin Nilsson skulle vara framträdande var ju mer väntat.

Hultsfreds målskyttar: Robin Löfstedt 6, Andreas Thorngren 4, Eric Schultz 4, Albin Nilsson 4, Adam Sundqvist 2, Lukas Örnros 2, Sasa Omrcen 2, Christoffer Sundqvist.