Korsbandet av för svenska stjärnan – missar EM

Blytungt besked för Olivia Mellegård och handbollslandslaget: Den 24-åriga vänstersexan har slitit av korsbandet och missar EM i december. –Jag är naturligtvis både chockad och olycklig, säger hon enligt Ritzau

Sveriges Olivia Mellegård har slitit av korsbandet. Nu missar hon EM. Arkivbild.

Sveriges Olivia Mellegård har slitit av korsbandet. Nu missar hon EM. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Handboll2020-08-18 15:30

Olivia Mellegård skadade knäet i senaste matchen med klubblaget Köpenhamn. Danskproffset har nu, enligt Handbollskanalen , träffat läkare och fått bekräftat att korsbandet är av.

– Det var absolut inte så här min säsong skulle bli. Men nu måste jag fokusera på rehabiliteringen och stötta laget så mycket som möjligt den kommande tiden, säger hon.

Olyckan var framme efter att Mellegård gjort mål på en kontring och landat illa. Hon fick därefter bäras ut från planen med stora smärtor.

Nu kommer 24-åringen att missa EM-slutspelet i Danmark och Norge i december.

– Det kan inte sättas ord på hur hårt detta är för Olivia, säger Köpenhamnstränaren Claus Mogensen enligt Ritzau och fortsätter:

– Olivia är en klasspelare och har utvecklat sig enormt sedan sin ankomst till Köpenhamn. Nu måste vi som lag resa oss och stå samlade i en svår situation där vi vill stötta Olivia hela vägen.

Mellegårds tunga skadebesked innebär att den svenske förbundskaptenen Tomas Axnér mest troligt kommer få klara sig utan tre givna vänstersexor i sitt första mästerskap. Förutom Mellegård har Loui Sand lagt av och Marie Wall precis blivit mamma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!