Kristianstad vann ny finalrysare i förlängning

Efter andra raka förlängningssegern (33–31) har Kristianstad kopplat greppet i handbollsherrarnas SM-final. Nu har skåningarna chansen att säkra guldet borta mot Sävehof på lördag.

Kristianstads målvakt Gustaf Banke. Arkivbild.

Kristianstads målvakt Gustaf Banke. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Handboll2023-05-25 21:12

Det är en härligt tät och dramatisk SM-finalserie som Kristianstad och Sävehof bjuder på.

Just nu går det mesta Kristianstads väg.

Efter förlängningssegern i Partille senast blev det en ny övertidsrysare inför fullsatta läktare på hemmaplan. 28–28 vid full tid blev 31–28 när Kristianstad höll tätt under det fem första förlängningsminuterna. Sävehof klarade inte att resa sig från det rycket och nu leder Kristianstad med 2–1 i matcher.

– Det var starkt av oss att hålla ihop det när det brinner som mest och arenan börjar koka, då är vi kalla och kliniska, säger målvakten Gustaf Banke till C More.

Markus Olsson, åtta mål och ännu fler målpassningar, glänste i Kristianstad som har två chanser att ordna ett guld. Det skulle i så fall skulle vara klubbens första sedan 2018.

Sävehof är samtidigt både pressat och skadedrabbat inför fortsättningen. Nu kom man till spel utan sina två tyngsta pjäser, målvakten Simon Möller (brutet ben i foten) och spelgeniet Elias Ellefsen á Skipagötu (huvudskadad) som båda skadade sig i final 2.

Tränaren Michael Apelgren kunde inte begära så mycket mer av lagets insats den här gången.

– Jag är såklart jättestolt. Vi har lite taskiga förutsättningar, men det är klart att det är blytungt att torska två förlängningar på tre dagar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!