Kval väntar för utspelat Hultsfred

En poäng hade räckt för att säkra kontraktet. Det var inte ens nära. HHF fick sig en handbollslektion under sextio minuter av Ystad-laget Di Vide och föll med 19-38.

Handboll2012-03-19 07:25

Hultsfred Handboll slogs för sin existens.
Di Vide slogs för serieseger.
Upplagt för skrällseger för HHF hemma i Hagadal?
Dessvärre inte.
Utan några som helst problem så vann bortalaget med klara 19-38 och nu stundar ett ovisst kval för Hultsfred - mot okända Ankaret från Bjärred i ett dubbelmöte.
- Jag har ingen koll på dem alls, sa en bedrövad Martin Lennström kort efter slutsignalen.

"Springer ifrån oss"
Nej, det blev aldrig någon vidare match i Hagadal.
HHF tog visserligen ledningen med 1-0, men efter det var det slut på det roliga. Ett fartfyllt, aggressivt och välorganiserat Di Vide kontrade blixtsnabbt och gjorde merparten av sina mål direkt på avkast eller via omställningar som sårade Hultsfred.
- De springer ifrån oss idag. Vi försökte att ha en som var med lite mer bakåt, för så fort vi gjorde mål eller bollen tog i väggen så gick det ju oerhört fort tills de var framme. Men dom är väldigt bra helt enkelt, förklarar Martin Lennström.
Elitserielaget Ystads farmarlag Di Vide ryckte åt sig en 6-11-ledning efter tolv minuter och Hultsfred tvingades till timeout. Men det hjälpte inte med direktiv från ledningen, utan Di Vide gjorde tre raka mål efter timeouten och hade 11-19 med sig in i paus.
- Vi försökte lugna ned grabbarna och så där, men det hjälper ju inte. Det är ett oerhört bra handbollslag vi möter, och vi tänkte att kan vi få med oss ett underläge på tre mål, så får vi vara nöjda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!