Lågans målvakt knäckte HHF

Svagt skytte och Rickard Hellström. Där har ni de helt avgörande faktorerna till att Hultsfreds HF förlorade hemma mot Lågan. Avgörandet (23-24) kom med fyra sekunder kvar av matchen genom Alexander Nilsson.

Aj, aj. Robin Löfstedt grinar illa efter Hultsfreds förlust hemma mot Lågan.

Handboll2017-12-10 14:22

Hultsfreds HF hade grepp om hemmamötet mot bottenlaget Lågan, men fallerade fullständigt offensivt efter paus.

HHF ledde 13-11 i paus, som blev 15-11 direkt i andra. Sedan tog det fullständigt stopp i anfallsspelet under en längre period. Hultsfred missade grovt i avslut efter avslut, samtidigt som Lågans målvakt Rickard Hellström spelade fantastiskt. HHF brände nog tio avslut på raken och bjöd in skåningarna i matchen.

15-11 blev 15-15 halvvägs in i den andra halvleken. Då ska man veta att Calle Steen gjorde flera räddningar för Hultsfred i det här läget.

Matchen stod och vägde.

Då klev gästernas Malcolm Reis fram och gjorde ett par viktiga mål - och så fortsatte giganten Rickard Hellström att storspela. Lågan gick fram till 22-19. HHF hade chans, reducerade två gånger om, men missade i de två efterföljande anfallen. Symptomatiskt för Hultsfred i den här matchen. Ändå lyckades HHF komma ifatt efter två av mål Ivan Pilipovic i slutet. Med en halvminut kvar stod det 23-23. Lågan fick chans att avgöra. Det lyckades de med också - när fyra sekunder återstod.

Offensivt var Robin Löfstedt överlägset bäst i HHF i den här matchen. Han var bra även försvarsmässigt ihop med Albin Nilsson.