Lagbygget börjar ta form

Hultsfred HF presenterade i veckan de fem nyförvärv som klubben gjort klart med hittills. Det är fem spelare som alla har en viktig plats i det lag som klubben håller på att bygga inför debutsäsongen i division ett till hösten. - Jag är väldigt glad över att vi kunnat knyta till oss dessa spelare, men jag utesluter inte att vi kommer förstärka truppen ytterligare framöver, sa tränaren Johan Sörensen.

Hultsfreds fem nyförvärv, fr.v: Jens Hörlin, Kristian Furuskog, Roger Svensson, Andreas Radovic och Ulf Bergstrand.

Hultsfreds fem nyförvärv, fr.v: Jens Hörlin, Kristian Furuskog, Roger Svensson, Andreas Radovic och Ulf Bergstrand.

Foto:

Handboll2004-06-25 03:10

Man kan dela upp de nya spelarna i två grupper. Tre av dem kommer från spel i Eksjö i division II närmast och har gott om rutin. De andra två har inte spelat högre än division fyra, men har å andra sidan varit ganska dominanta där och kan säkert blomma ut ytterligare då de får chansen på en högre nivå.

Roger Svensson
Det är bara fyra av de fem som är nya ansikten för Hultsfredspubliken. Målvakten Roger Svensson, mer känd som "Goggo" stod nämligen i Hultsfreds mål mellan 1992 och 1994. Sedan dess har han varit Eksjö trogen, men när HHF gick upp i ettan lockades han tillbaka till Hultsfred.
- Jag har alltid velat prova på spel i högre divisioner så när HHF hörde av sig var det inte svårt att ta beslutet att byta klubb. Det kommer säkert bli tuff konkurrens om målvaktsplatsen mellan mig, Andreas Gustafsson och Patrik Karlsson. Det jag har att komma med är väl en hel del rutin som gör att jag har lärt mig att läsa spelet väl och vara på rätt plats när skotten kommer, säger Roger som hunnit blir 37 år innan han är redo för sin debut i division ett.

Ulf Bergstrand
Desto mer rutin av spel på hög nivå har istället 31-årige Ulf Bergstrand. Denne reslige man spelade förra säsongen i moderklubben Eksjö men har flera säsonger både i elitserien och division ett bakom sig. I Hultsfred kommer han att konkurrera om en av platserna som niometersspelare.
- Jag har tre säsonger i elitserien bakom mig. Två av dem i Saab/Linköpings Lejon och ett år i Karlskrona. Utöver det har jag spelat i divison ett med bland annat Mantorp och Carlshamn. Det ska bli intressant att se hur vi i HHF kan hävda oss i ettan, sa Ulf.

Jens Hörlin
Den tredje spelaren som HHF hämtat från Eksjö är Jens Hörlin. Han är också 31 år, men har spelat i Eksjö hela sin karriär.
- Jag tyckte att det var värt att prova på spel i ettan. Hultsfred har ett ungt och talangfyllt lag och vi från Eksjö kan säkert tillföra lite tyngd och rutin, sa Jens som är en utpräglad linjespelare.

Andreas Radovic
Den vänsterhänte kantspelaren Andreas Radovic är ett lite mer oprövat kort i de här sammanhangen. Att 20-åringen har talang är en sak som är säker, men han har dock inte spelat högre upp än i division fyra med Mönsterås.
- Jag funderade faktiskt på att lägga av i våras, men så fick jag erbjudandet från Hultsfred så det kommer bli att satsa hårt istället, säger Andreas som för övrigt kommer att flytta till Vimmerby.

Kristian Furuskog
Den femte och sista nya spelaren är Kristian Furuskog. Han har heller inte spelat högre än i fyran med Högsby, men kan en hel del. Det visar inte minst det faktum att han gjorde i snitt 12 mål per match förra säsongen.
- Jag är väl ganska snabb och en irrationell spelartyp. Det kommer nog inte gå lika lätt att göra mål i ettan som i fyran, men jag hoppas att kunna bidra med några i alla fall, sa Kristian.
Smatliga spelare kommer alltså att pendla till matcher och träningar i Hultsfred, men det är ju inget nytt för HHF som länge haft flera spelare boende i Stockholm.
- Det blir ju inte lika stora avstånd att åka för de här killarna. Dessutom kommer både Andreas Grahm, Daniel Sörensen och Olof Eriksson att bo i Hultsfred den här säsongen istället för Stockholm vilket bör betyda att kvaliteten på träningarna bör höjas drastiskt, berättar Johan Sörensen.
Hur det blir med storskytten Ulf Gustavssons medverkan i år är inte klart.
- Ulf håller dörren öppen för en fortsättning, men kommer att bo kvar i Stockholm. I vilken utsträckning han kommer att spela i så fall är osäkert, men han finns i alla fall till vårt förfogande om det skulle bli mycket skador eller så, säger Pär Carlford.
Försäsongsträningen börjar på måndag för HHF som kommer att köra fyra gemensamma pass i veckan. Utöver det tillkommer två individuella.
Målet är i första hand att få fram ett lag som kan hålla sig kvar i ettan, och det ska inte vara någon omöjlighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!