Löfstedts nio mål räckte inte i Malmö

Hultsfreds HF förlorade lördagens match borta mot Malmö HP med 29-27. HHF hade greppet om segern framåt slutet, men de orkade inte hela vägen. Trots Robin Löfstedts storspel och nio mål blev det förlust.

Robin Löfstedt nätade nio gånger om för HHF i bortamatchen mot Malmö, men det blev förlust med 29-27.

Handboll2017-11-18 16:59

Matchen inleddes väldigt jämnt och det var inte mycket som skiljde lagen åt. Gästande Hultsfred spelade dock inte särskilt bra och kom inte upp i sin fulla kapacitet menar tränare Robin Löfstedt:
– Det såg skitdåligt ut från vår sida till en början. Vi släppte till för mycket och var lite trötta såg det ut som.

Inför andra halvleken var det ett likaläge (14-14) och här inledde HHF mycket bättre. Spelet började sitta och med en kvart kvar var gästerna i ledning med 22-18. Malmö började med punktförsvar och med sju minuter kvar drog Hultsfreds Eric Schultz på sig ett rött kort efter sin tredje utvisning. Detta skulle ge stor inverkan på slutskedet av matchen. Med Schultz utanför planen gick anfallet i lås för HHF och Malmö, med en väldigt duktig målvakt, började trycka på rejält. Hemmalaget kom både ifatt samt gick om resultatmässigt och Hultsfred hade tappat sin ledning. Gästerna fick se sig omsprungna och besegrade efter slutresultatet 29-27.

– Erics (Schultz) utvisning blev såklart betydande för utgången. Vi var för dåliga i slutet och blev stressade vilket ledde till för snabba avslut. Vi var kanske det sämre laget idag, säger Robin Löfstedt som stod för hela nio av HHF:s mål.

Målskyttar, HHF: Robin Löfstedt 9, Sasa Omrcen 4, Eric Schultz 3, Ivan Pilipovic 3, Christoffer Sundqvist 2, Lukas Örnros 2, Andreas Thorngren 2, Albin Nilsson och Christoffer Karlsson.