Loui Sand debuterade i herrmatch: "Askul"

Handbollsstjärnan Loui Sand har gjort matchcomeback. I helgen spelade han en träningsmatch för Kärra IF mot Anderstorp. En skön debut – som kunde gått bättre.

Loui Sand har gjort comeback på handbollsplanen. Arkivbild.

Loui Sand har gjort comeback på handbollsplanen. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Handboll2021-08-10 14:10

– Det var askul, jätteroligt. Men det gick åt helvete. Komedi alltså. Jag missade fyra lägen och stukade foten i ett läge, säger han till Göteborgs-Posten.

2019 avslutade Loui Sand sin framgångsrika handbollskarriär, bara 26 år gammal, för att kunna genomgå en könskorrigering.

I våras började han träna med Kärra IF:s herrlag och nu är även matchdebuten gjord. Omställningen är en stor utmaning.

– Allt är så mycket svårare – tempot, hårdheten, allt. Detta är den största utmaning jag gjort rent idrottsmässigt. Jag tränar och försöker verkligen göra mitt bästa för att bevisa för mig själv och andra att det ska gå, säger han.

Kärra IF har skickat in en ansökan till Svenska handbollsförbundet om att Sand ska kunna representera laget i allsvenskan, den nästa högsta serien. Det är målet. Men ännu finns inget beslut i ärendet.

– Jag vet att det ligger uppe på bordet och de håller på och jag hoppas verkligen att de snart är klara. Snart börjar serien och svenska cupen och jag vill gärna veta om jag får vara med, säger Sand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!