Målvakten räddade poäng till storfavoriten

Handbollssäsongen är officiellt i gång. I premiärmatchen mellan regerande mästaren Sävehof och Kristianstad blev det delad pott efter en jämn drabbning.

Bertram Obling räddade Sävehof i den sista sekunden. Arkivbild.

Handboll2021-09-10 20:55

Sävehof är storfavoriter att ta hem SM-guldet även denna säsong. Såväl handbollsligans tränare som oddssättare tippar att Partilleklubbens spelare ännu en gång får ha guldhattar på efter finalspelet.

I premiären mot Kristianstad stötte man dock på patrull. En intensiv första halvlek gav 13 lika och i den andra svängde spelet fram och tillbaka.

De åskådare som samlats i Kristianstad arena såg ett hemmalag som inledde den andra halvleken något bättre än gästerna i svart, mycket tack vare Ludvig Åström som gjorde hela tio mål i matchen.

Men Sävehof kom igen upp till 28–28. Med mindre än en minut kvar att spela var det Kristianstad som hade chansen att avgöra. Men Bertram Obling räddade Isak Larssons skott i matchens allra sista sekund. Likaläget blev därmed matchens slutresultat.