Målvaktsstjärnan lägger av: "Emotionellt"

Dan Beutler lägger av efter säsongen. Handbollsmålvakten debuterade i högsta serien för 27 år sedan. –Det här är definitivt sista säsongen, säger 44-åriga Beutler till Aftonbladet.

Dan Beutler avslutar sin karriär.

Dan Beutler avslutar sin karriär.

Foto: Johan Nilsson/TT

Handboll2022-02-18 14:12

Säsongen 1995/96 debuterade Beutler i elitserien med Irsta och sedan dess har det fortsatt – i fyra decennier.

Våren 2019 blev Beutler avstängd ett år för dopning. Han kom tillbaka, men nu kommer beskedet om att det här är sista säsongen.

Malmömålvakten hoppas vara tillbaka till slutspelet efter sin hjärnskakning för ett år sedan.

– Det här är definitivt sista säsongen, men det är tufft bara jag tänker på det. Det kommer bli emotionellt, säger Beutler till Aftonbladet.

Men Beutler lämnar inte handbollen helt och hållet. Han har fått en deltidsanställning inom Handbollsförbundet som målvaktstränare för ungdoms- och ligalandslagen på herrsidan med kollegan Thomas Forsberg.

Höjdpunkten i karriären för Beutler är SM-finalen med Malmö 2018, berättar han för Aftonbladet.

– SM-finalen mot Kristianstad var häftig även om det blev förlust.

– Jag glömmer heller aldrig våren 2007 i Flensburg när vår tränare Kent-Harry Andersson kom tillbaka efter sin sjukdom och vi vände ett tiomålsunderläge mot Celje i åttondelen i Champions League, slog ut Barcelona, som hade ett riktigt bra lag då, i kvartsfinalen och sedan gick till final mot Kiel.

Dan Beutler har ett SM-guld från 2003 med Redbergslid, han har gjort tio säsongen i toppen av Bundesliga och vunnit Champions League med Hamburg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!