Milikic tar sikte på kval med HHF

IFK Karlskrona. Det är hindret som skiljer Hultsfred HF från en kvalplats till division ett. En poäng räcker för HHF. - Den matchen ska vi bara vinna, säger en av HHF:s nyckelspelare, Ivan Milikic.

Handboll2010-03-19 07:32

En vunnen poäng, eller att konkurrenten Kalmar tappar poäng borta mot Halmstad. Då går HHF till kval mot division ett. Först i ett förkval mot något av Göteborgslagen Heim, Varberg eller Frölunda. Avancemang därifrån och ett division ett-lag väntar i bäst av tre matcher.

Måste bli tvåa
- Jag hoppas vi kan bli tvåa i serien, då kan vi får slippa Linköping i sista kvalet, om vi nu går dit. Det vore nog bättre att möta Heid. Linköping startade säsongen på minus åtta poäng, och är ett riktigt vasst lag. Men det där kan vi bara spekulera i, först ska vi slå Karlskrona, säger Benny Ek.
För att HHF ska bli tvåa, krävs vinst mot Karlskrona och att Di Vide samtidigt besegrar Vinslöv.
Niometersskytten och nyckelspelaren Ivan Milikic är laddad inför helgen. Den 23-årige Milikic, med serbiska rötter, har aldrig spelat i ett lag med bättre lagkänsla.
- Det är det skönaste gänget jag spelat med. Vi har roligt tillsammans, och det finns inga grupperingar i laget. Alla trivs ihop och kämpar för varandra, säger Ivan Milikic.

Stannar i HHF?
Ivan bor i Vetlanda, och har nyblivna division två-klubben Vetlanda HF som moderklubb. Att pendla till och från Hultsfred har han inga problem med - ännu.
- Så länge det är två gånger i veckan, så är det inga problem. Men skulle vi gå upp i ettan måste vi öka träningsdosen, och då får man nog fundera över att flytta hit istället, säger Ivan Milikic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!