Medan Sverige spelade sina tre sista matcher i Tele2 arena har andra lag fått flänga runt desto mer. Danmark spelade kvarten i Stockholm, semin i Gdansk och finalen i Stockholm.
Att semin skulle spelas i polska Gdansk och inte Stockholm blev dessutom klart med mindre än 48 timmar till avkast, eftersom det hängde på hur det gick i Sveriges kvartsfinal.
"Inte tillräckligt bra"
Inte optimalt för spelarna. Och än mindre för fansen som inte visste vart de skulle boka sina resor förrän i sista minuten.
– Vi har inte glömt bort åskådarna, absolut inte. Men vi har också sagt väldigt tydligt att det här inte var tillräckligt bra, säger Per Bertelsen, ordförande i IHF:s organisations- och tävlingskommitté.
Även nästa VM-turnering om två år är ett samarrangemang där Danmark, Norge och Kroatien ska dela på värdskapet. Men någon risk för att svenska handbollsfans då ska råka ut för samma sak finns inte, enligt IHF.
– När man ser tillbaka på det var det kanske inte det smartaste beslutet vi har tagit. Vi kommer hitta ett annat sätt att lösa det, säger Bertelsen.
När det gäller den svenska delen av VM-arrangemanget har biljettpriserna fått viss kritik. Sverige har visserligen satt ett nytt publikrekord tre gånger om den senaste veckan, men både i kvartsfinalen mot Egypten och semifinalen mot Frankrike gapade flera tusen stolar tomma i Tele2 arena.
"Jättestor framgång"
Handbolls-VM:s vd Krister Bergström känner inte att prisnivån har varit för hög.
– Vi har den prisstrategi som vi hade i EM 2020 och vi har en inflation på tio procent i Sverige, säger han.
Nämnda EM gav ett överskott på tio miljoner kronor till svensk handboll, som nu kan räkna med ännu mer.
– Det är ju inte så svårt att räkna ut, när vi säljer så mycket biljetter som vi gör, att vi kommer vara nöjda, säger Bergström.
– Vi har ju fulla arenor i stort sett överallt, bortsett från Jönköping lite grann. Men Kristianstad, Göteborg, Malmö och nu Stockholm – vi slår tre rekord här. En jättestor framgång för alla, summerar VM-basen.
30 november–17 december väntar VM igen i Sverige, som då arrangerar världsmästerskapet för damer ihop med Danmark och Norge. Malmö och Göteborg är svenska värdstäder då.