Norska målet: Stoppa Jamina Roberts

På lördagen väntar Sveriges kanske största utmaning i handbolls-VM, Norge. Men trots att Norge de senaste åren inte haft några problem med blågult, är det speciellt en spelare som skrämmer dem: Jamina Roberts. –Jamina har verkligen varit i storform, säger Stine Oftedal.

Jamina Roberts är den svenska spelare som norskorna fruktar mest.

Jamina Roberts är den svenska spelare som norskorna fruktar mest.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Handboll2021-12-10 05:00

Sverige fick en mjukstart på mellanrundan i form av Kazakstan, men i den andra matchen lär spelet bli allt annat än mjukt.

Sverige har inte besegrat Norge i en tävlingsmatch sedan 2010 och det senaste mötet, bronsmatchen i OS, slutade med att Sverige krossades med 36–19.

Men det är inget som de norska spelarna tänker på inför den stundande matchen.

– I dag betyder den ingenting. Vi kommer att gå all in i den matchen och inte spara på något, säger den norska stjärnan Nora Mørk.

Det går dock inte att komma ifrån att Norge har favorithatten på.

– Vi har allt att förlora och Sverige har allt att vinna. Ser vi det historiskt är det nog så att pressen ligger på oss, säger Mørk.

Men det finns en spelare i det svenska laget som får de norska spelarna att darra lite.

– Det viktigaste blir att komma ut bra igen och stoppa Jamina Roberts speciellt och samarbetet med linjespelarna, säger Nora Mørk och får medhåll av lagkamraten Stine Oftedal.

– Jamina har verkligen varit i storform.

Men i övrigt ser de fram emot matchen mot Sverige.

– Det är mycket fart i det svenska spelet, det måste vi vara beredda på. De har bara blivit bättre och bättre, de gjorde ett fantastiskt OS, säger Oftedal.

– Det blir väldigt kul, jag ser fram emot att spela mot ett riktigt bra lag. Vi måste spela vårt allra bästa. Vi vill nå kvartsfinal och då måste vi göra vårt bästa för att slå Sverige, säger Nora Mørk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!