Ny förlust för Uruguay – chanslöst mot Sverige?

Brasilien slog Uruguay med 35–24 i lördagens första match i Sveriges VM-grupp. Sverige möter Uruguay på måndag, och kommer att vara jättefavorit.

Diego Falabrino Medina gör mål för Uruguay mot Brasilien i Scandinavium. Men Brasilien vann matchen klart, efter en jämn inledning.

Handboll2023-01-14 19:29

Uruguay inledde VM med en klar förlust mot Kap Verde i torsdags. I det sydamerikanska derbyt mot Brasilien hängde man med bra i drygt 23 minuter. Sedan ryckte Brasilien från 12–10 till ledning med 19–10 i paus.

I andra halvlek drygade Brasilien sakta ut sitt försprång.

Att rubba Sverige, som tagit VM-silver och EM-guld de senaste åren, ser ut som en omöjlig uppgift för de tappert kämpande uruguayarna.

De tre bästa i varje grupp går vidare till mellanrundan, där man ställs mot de tre bästa i någon annan grupp.

Lagen från Sveriges grupp slås ihop med de tre bästa från gruppen i Kristianstad. Där vann Portugal med 32–24 över Sydkorea i lördagens första match. Det var Portugals första poäng i VM. Sydkorea står fortfarande på noll.

Ungern vände underläge med 12–17 i halvtid till seger med 30–28 mot Island, och toppar därmed grupp D.