Ny seger för Hultsfreds HF – fortsatt obesegrade

Hultsfreds HF är fortsatt obesegrat i handbollens division 3. Hemma mot Norrköpings HK kom säsongens sjunde raka seger. "Imponerande att vi klarade av det", säger Andreas Sundqvist efter matchen som slutade hela 37–23.

Christoffer Sundqvist och Tobias Stridh prisades för sina insatser i Hultsfreds match under lördagen.

Christoffer Sundqvist och Tobias Stridh prisades för sina insatser i Hultsfreds match under lördagen.

Foto: Privat

Handboll2023-02-04 18:12

Hultsfreds HF, som toppar tabellen, gav inte Norrköping någon chans till poäng. Men det var inte helt oproblematiskt, även om siffrorna till slut blev stora. Norrköping punktmarkerade två Hultsfredsspelare och försökte ständigt dra ner tempot. Men det verkade inte påverka Hultsfred nämnvärt som kunde gå till halvtidsvila med en ledning på fem bollar, 17–12.

– Vi var förberedda på att de skulle punktmarkera en spelare, men inte två. Vi går ner i tempo och Norrköping får matchen lite dit de vill. De blir nästan gångtempo vilket vi inte vill spela. Vi tar ut målvakten och spelar sju mot sex vilket fungerar bra. Trots ledningen är vi ganska missnöjda med vårt spel, säger Andreas Sundqvist, tränare i Hultsfred, om första halvlek.

I andra visade Hultsfred, trots det låga tempot, att det var klasskillnad denna dag. 20 mål framåt och slutresultatet 37–23.

– Det är svårt när motståndarna vill gå handboll. Men vi löser andra halvlek bättre när vi börjar löpa lite mer. Vi växlade också om till ett försvarsspel som vi aldrig spelat tidigare. Så det var imponerande att vi klarade av det.

Segern var Hultsfreds sjunde i följd som toppar tabellen på maximala 14 poäng.

– Det är skitkul. Vi har chansen att gå rent i år med ett väldigt ungt lag där samtliga är från föreningen. Vinner vi på hemmaplan nästa helg så säkrar vi seriesegern, det vore jättekul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!