Ny skrällvarning för HHF

Hultsfreds HF tog en överraskande poäng mot Växjö senast. Läge igen – när topplaget Ankaret kommer på besök? – Vi vet hur de spelar och det är klart att poängen vi tog mot Växjö har stärkt oss, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Robin Löfstedt är tillbaka.

Robin Löfstedt är tillbaka.

Foto:

Handboll2016-11-19 10:00

Ankaret från Bjärred är i delad serieledning i division två-handbollen. Med tanke på de är det givetvis favoriter i dagens möte mot HHF. Och Hultsfredstränaren Kurt-Göran Limslätt har inga trevliga minnen resultatmässigt från tidigare möten med Skånelaget.

– Jag har mött dem ett antal gånger i juniorsammanhang och har inte lyckats spöa dem någon gång. Förhoppningsvis är det dags nu.

Thorngren tillbaka

I hemmalaget är glädjande nog energiknippet Jesper Rüdiger tillbaka i truppen. Målvakten har tränat efter sin knäskada i veckan och har gett klartecken. Om han får förtroendet direkt från start återstår att se.

– Jag kommer att köra ett uppvärmningspass på lördag förmiddag med alla tre målvakter (Rüdiger, Oliver Carlford och Carl Steen). Sedan får vi se vem som ser hetast ut.

I HHF är även skicklige kantspelaren Andreas Thorngren tillbaka. Förvarsklippan Albin Nilsson, som gjorde comeback mot Växjö, spelar också – trots smärtor.

– Hans knä är inte riktigt bra. Korsbandet är småskadad och menisken är inte heller helt okej. För oss är han förstås jätteviktig. Han går i bräschen och visar mod.

Aggressivare försvarsspel

På minussidan finns fortfarande Sasa Omrcen och Calle Birgersson. Robin Löfstedt har haft problem med sin rygg och har haft feber i veckan – men han kommer att spela.

– Ett bekymmer för oss är att vi har för få spelare på niometers. Det är bara Robin, Eric (Schultz) och Adam Sundqvist. Det ställer höga krav på dem. Normalt har man fem-sex spelare på den positionen.

Dagens motståndare har vunnit fem av sex matcher. Kurt-Göran Limslätt har ganska bra koll på HK Ankaret:

– De spelar ett väldigt offensivt försvarsspel. I veckan har vi tränat på hur vi ska försöka bemästra det. Det gäller bland annat att våra kantspelare vågar utmana mer. Det är synd att inte Sasa (Omrcen) kan vara med i den här matchen. Det hade passat honom perfekt.

Vad krävs mer för att utmana Ankaret?

– Vi måste ha ett aggressivare försvarsspel. Jag kan tycka att vi spelar lite för snäll handboll. Tidigare har det räckt med att ha bra täck i försvaret, det går inte mot såna här lag vi möter nu. Det gäller att ha mod och gå in rejält och ta en smäll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!