Ny spelare debuterar i HHF – mot gamla laget

På lördag går Hultsfreds HF in i den andra delen av handbollssäsongen i division tre. Då ställs man mot Kalmar på hemmaplan i en match där HHF har revansch att utkräva. I HHF gör även en ny spelare debut.

HHF-tränaren Jesper Rüdiger.

HHF-tränaren Jesper Rüdiger.

Foto: Ossian Mathiasson

Handboll2020-01-10 18:40

Förra mötet med Kalmar slutade med en tung HHF-förlust.
– Borta i Kalmar var det en jämn första halvlek där allt gick snett i den andra för oss. Vi hade ingen rörelse och ingen fantasi framåt och fick mestadels kontringar mot oss. Det dåliga anfallsspelet resulterade i ett dåligt försvarsspel, säger Jesper Rüdiger, tränare i Hultsfreds HF.
– Vi vill bygga vidare på det vi gjorde bra mot Rigel (innan uppehållet) och försöka plocka två pinnar på hemmaplan. Vi ser möjligheterna att ta kliv i tabellen, säger han.

Till Kalmarmatchen gör en ny spelare debut i Hultsfred. Det handlar om den 19-årige Armen Aslanyan, som lämnat just Kalmar för Hultsfred. 
– Han ser väldigt bra ut. Han har bra snärt i skottet och bra klipp i steget. Kan han hamna rätt i matchen så kommer han att bli en stor nyckel, förklarar Jesper Rüdiger.
Hur kommer ni att använda honom?
– På träningarna har det varit lite olika. Han är en bra skytt så det blir förmodligen att han spelar som mittnia, eventuellt vänsternia. 

HHF:s trupp till matchen: Oliver Carlford (mv.), Jesper Rüdiger (mv.), Elias Andersson Landholm, Anton Söderström, Joel Wiger, Wiktor Dehlin, Christoffer Sundqvist, Anton Tuvesson, Gustaf Örnros, Axel Henriksson, Tobias Stridh, Armen Aslanyan, Henrik Böris och Adrian Söderpalm. 

Vi liverapporterar HHF:s möte med Kalmar på www.vimmerbytidning.se. Avkast är klockan 14.00 på lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!