Ny uddamålsförlust

För andra helgen i rad åkte Hultsfreds HF på en tung uddamålsförlust. – Med bättre utdelning i första halvlek hade vi kunnat vinna matchen, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

Robin Löfstedt och Adam Sundqvist var Hultsfreds främsta spelare i bortamatchen mot topptippade Cyrus. HHF föll med 26–27 och har nu tre raka förluster efter premiärsegern. Foto: Magnus Strömsten

Robin Löfstedt och Adam Sundqvist var Hultsfreds främsta spelare i bortamatchen mot topptippade Cyrus. HHF föll med 26–27 och har nu tre raka förluster efter premiärsegern. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Handboll2016-10-24 11:00

Hultsfred fortsätter att ha marginalerna emot sig. I lördags besegrade fullpoängaren Cyrus nykomlingen med 27–26. 

Efter förlusten var besvikelsen påtaglig bland bortaspelarna som har inlett säsongen med en seger på fyra försök.

– Det har varit tuffare än vad jag trodde på förhand. Vi har inte riktigt fått till det och laget är inte färdigt än. Många i vårt lag har inte spelat i division 2 tidigare medan våra motståndare har gjort det i flera år. Vi har inte riktigt rutinen men vi kommer mer och mer, säger Kurt-Göran Limslätt. 

Borde lett i paus

Senast, förlust med 21–22 mot Ystadpågarna, hade Hultsfred stora problem med sitt anfallsspel och vaknade på tok för sent. 

Starten på lördagens match mot Cyrus var fin. 

– Eftersom de ledde serien syntes det att grabbarna var extra taggade. Vi spelade riktigt bra de första tolv minuterna och hade en tremålsledning, säger Limslätt. 

Vad funkade just då?

– Vi stressade inte så mycket i passningsspel et och var bra i försvaret. 

Cyrus har gjort flera starka nyförvärv som gör att de kan se ljust på årets säsong. Ett av nyförvärven är Ivan Pilipovic från Hallby och han var svårfångad.

Med sex mål i första halvlek såg han till att Cyrus vände underläge till 14–13-ledning i paus.  

– Vi fick inte stopp på honom i första halvlek. 

Enligt Limslätt borde dock HHF lett i paus. 

– Med alla lägen vi hade borde vi ha gjort det. Vi hade tre eller fyra skott i ribban, två frilägen och en missad straff. 

Löfstedt duktig

Det hjälpte inte med att få bort Pilipovic, då fick de i stället fart Joacim Kihlberg. 

– Ja, de har två bra skyttar där. Vi hade svårt att få till täcket och normalt sett brukar vi lyckas blocka massor av skott. 

Cyrus var numret större och tog sin fjärde raka seger. 

– De kom lättare till skott och det var täckningen i vårt försvar som inte funkade lika bra som det har gjort tidigare. Sen var de tuffare i försvarsspelet, vi var för snälla. 

Robin Löfstedt och Adam Sundqvist kvitterade ut bäst bortabetyg. 

Resultat

Cyrus–Hultsfred 27–26 (14–13)

Målskyttar, Hultsfred: Robin Löfstedt 8, Eric Schultz 5, Lukas Örnros 4, Adam Sundqvist 3, Sasa Omcren 3, Andreas Thorngren 2, Christoffer Sundqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!