Nytt covidfall – Sandell missar semifinalen

Det verkar inte finnas något slut på coronakaoset i handbolls-EM. Lukas Sandell har testat positivt och missar därmed Sveriges semifinal mot Frankrike – i hans ställe kallas högernian Linus Persson in. Dessutom har Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Daniel Pettersson – som alla tidigare friskförklarats – lämnat positiva tester med låga nivåer.

Sveriges Lukas Sandell missar semifinalen mot Frankrike efter att ha testat positivt. Arkivbild.

Sveriges Lukas Sandell missar semifinalen mot Frankrike efter att ha testat positivt. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Handboll2022-01-27 16:22

Linus Persson, som till vardags spelar i franska Nantes, vet hur det känns att missa mästerskap. I VM i fjol drabbades högernian av en hjärnskakning inför semifinalen och missade resten av mästerskapet.

"Det blir ombytta roller från förra året och jag ser fram emot att komma till Budapest, även om jag lider med Lukas. Jag har kunnat träna på bra hemma och är känner mig i bra form och ser fram emot att möta Frankrike i morgon", säger Persson till förbundets hemsida.

Bakslag i morse

Det nya covidfallet är bara det senaste i raden av fall som drabbat den svenska laget. I morse kom bakslaget – Hampus Wanne, Niclas Ekberg och Daniel Pettersson som alla tidigare friskförklarats lämnade åter positiva tester, men med låga nivåer av viruset.

"Det är nya besked och förutsättningar dagligen och vi försöker påverka det vi kan och inte lägga onödig energi på det vi inte kan göra något åt. Men självklart hade vi kunnat ha alla spelare att välja mellan", säger förbundskaptenen Glenn Solberg i ett uttalande på förbundets hemsida.

Hoppas på trion

För Sandell är semifinalen körd i och med isoleringsreglerna – men för trion finns det hopp.

– Man börjar bli van vid att vakna upp till dåliga nyheter. Men jag är en positiv själ och hoppas att de snart är tillbaka, sade Glenn Solberg på torsdagsförmiddagens pressträff i EM-arenan i Budapest.

Europeiska handbollsförbundet (EHF) behandlar frågan och Sveriges förhoppning är att spelarna snart ska få klartecken igen.

– Alla tre har ju haft corona och tillfrisknat. Just nu tror och hoppas vi att de kommer få klartecken, det har vi sett från andra liknande fall i EM, sade landslagets presschef Daniel Vandor vid landslagets pressträff.

Målvakten Andreas Palicka och Felix Claar, som testade positivt inför Sveriges match mot Norge och missar semifinalen, hoppas man också ska bli spelklara till på söndag, när Sverige antingen spelar final eller bronsmatch.

EM-semifinalen mot Frankrike spelas klockan 20.30 i morgon kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!