Oavgjort handbollsderby

Hultsfreds HF vann inte den här gången heller. Men det blev en poäng, 29-29 hemma mot Vetlanda, efter att Tim Sörensen kvitterat med åtta sekunder kvar av matchen. - Det här var en urusel division 2-match. Som det blev får vi väl ändå vara nöjda med en poäng, säger HHF-tränaren Benny Ek.

Handboll2011-11-11 23:33

Hultsfred är fortfarande segerlöst i handbollstvåan. Ser man till matchen mot Vetlanda är det kanske inte så konstigt. Ett långa stunder dåligt målvaktsspel, ett på tok för snällt försvarsspel och för tama avslut framåt brukar inte ge särskilt många poäng.
Benny Ek kunde inte annat än att hålla med:
- Bakåt var det riktigt dåligt, Vetlanda fick komma till skott alldeles för enkelt. Och i våra egna avslut "mesade" vi alldeles för mycket, konstaterade en kritisk HHF-tränare.

Simon saknades
Men det ska också sägas att bortalaget Vetlanda inte var ett dugg bättre. Så en poäng var i den här matchen kändes helt i sin ordning.
- Jag trodde att vi skulle ta dem, men en poäng är bättre än ingen. Sen tappar vi väldigt mycket när inte Simon (Larsson) kan vara med. Och när även "Matte" (Karlsson Åström) är borta blir det tufft, säger Benny Ek.
Det var definitivt en handbollsmatch som gav mer att önska. Men den som ville ha derbykänslor och en spännande match gick nog ändå hem ganska nöjd. För det här var en match som svängde - och det rejält. Vetlanda ledde med 8-12 med tio minuter kvar av den första halvleken, men Hultsfred kom tillbaka starkt och när David Swärd bombade in sitt andra mål för kvällen betydde det 14-14 i paus.