På god väg mot division två

Simon Råsbacken: "Om vi vinner idag känns det nästan klart"

Duktige Albert Johansson har problem med en axel och spelar inte med Hultsfreds HF i dagens bortamatch mot Hohultslätts HK i Alstermo.

Duktige Albert Johansson har problem med en axel och spelar inte med Hultsfreds HF i dagens bortamatch mot Hohultslätts HK i Alstermo.

Foto:

Handboll2016-01-30 08:30


I eftermiddag kan Hultsfreds HF ta ett stort steg mot division två.

- Om vi vinner idag känns det nästan klart, säger tränare Simon Råsbacken inför bortamötet mot Hohultslätt.

Handbollens division tre handlar om Hultsfreds HF mot resten. När HHF i dag åker till Alstermo och möter den allsvenska klubbens farmarlag, Hohultslätts HK, känns det som det är sista chansen för "resten" att försöka skapa någon form av spänning i serien. Seger för HHF och man leder med sju poäng och bara sex omgångar kvar att spela. Då är avancemanget till division två ytterst nära.

- Det ser riktigt bra ut. Övriga lag får nog börja kämpa nu om de ska kunna haka på oss, säger HHF-tränaren Simon Råsbacken, som håller med om att dagens match utgör en form av vägskäl.

- Om vi tar oss förbi den här matchen så känns det nästan klart. Men - tillsammans med bortamatchen mot HB 78 så är det kanske säsongens svåraste uppgift vi ställs inför i dag, så vi kan inte ta något för givet.

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!