HHF tappade allt på slutet och föll mot jumbon

Hultsfreds HF var favorit borta mot jumbon HK Extra. Men Nyköpingslaget drog det längsta strået efter en avslutning som inte HHF kunde matcha. 37–32 till slut. ""Det är tungt just nu", sa tränaren Andreas Sundqvist efter förlusten.

Andreas Sundqvist och HHF fick däng borta mot HK Extra efter en tuff avslutning på matchen.

Handboll2022-01-23 17:28

För bara en vecka sedan besegrade Hultsfreds HF just HK Extra hemma i Hagadalshallen.

Nu blev det överraskande däng.

– Jag tycker inte att här är ett lag som borde ligga sist i tabellen. De var bättre nu än när vi mötte dem i Hultsfred, men det var vi också. Det var en bättre handbollsmatch helt enkelt.

HHF var länge i förarsätet, hade ledningen med 19–17 i paus – och också 31–29 med drygt åtta minuter kvar att spela. Då tappade HHF allt. HK Extra gjorde sex (!) raka mål och avgjorde matchen.

Vad hände?

– Vi slarvade framåt, deras målvakt stod för några bra räddningar och de fick momentum i matchen, säger Sundqvist.

Det ska sägas att Hultsfreds skarpskytt Robin Löfstedt fick rött kort precis innan halvtidsvilan.

– Det var nog ingen i hallen som tyckte att han skulle haft ett rött där. En tvåa absolut, men inte rött.

Adrian Söderpalm blev bäste målgörare i HHF med nio fullträffar. Nu har laget en betydligt längre och snårigare väg för att ro hem serieguldet.

Söderpalm fick högst betyg av tränaren Sundqvist tillsammans med Joel Wiger Albertsson.

– Vi gör det bra framåt som lag, däremot funkade det inte bakåt.

HHF-målen: Adrian Söderpalm 9, Joel Ahnstedt 6, Elias Andersson-Landholm 5, Christoffer Sundqvist 4, Robin Löfstedt 3, Tobias Stridh 2, Axel Andersson-Landholm, William Östergren, Gustav Örnros