Palicka tillbaka – Chrintz inte med

Andreas Palicka är tillbaka i handbollslandslaget för första gången sedan EM-guldet i Budapest i januari. Valter Chrintz återfinns däremot utanför den svenska truppen som ska möta Danmark den 16 april.

Andreas Palicka i EM-finalen mot Spanien i Budapest i januari. Arkivbild.

Andreas Palicka i EM-finalen mot Spanien i Budapest i januari. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Handboll2022-03-23 12:01

35-årige målvaktsstjärnan Andreas Palicka fanns inte med i truppen som bortabesegrade Polen i två landskamper i Plock i förra veckan (27–24 och 28–24) då han vilades. Om några veckor är han däremot tillbaka när Sverige möter regerande världsmästaren Danmark i en prestigefylld landskamp i Malmö den 16 april.

"Danmark har visat i många år att de är ett av de bästa landslagen i världen och vi hoppas att vi kan fortsätta vår utveckling och visa att vi också kan vara det under en längre tid. Det är alltid roligt att möta Danmark och det blir en fin avslutning på 15 intensiva månader med tre mästerskap, OS-kval och många bra samlingar", säger Sveriges förbundskaptenen Glenn Solberg i ett pressmeddelande.

EM-guldmedaljörerna Max Darj och Fredric Pettersson, båda mittsexor, är också tillbaka i landslaget efter att inte ha spelat mot Polen.

En som saknas är Valter Chrintz, högersexan som satte den avgörande straffen i EM-matchen mot Norge (24–23) som tog Sverige till semifinal i januari.

Fakta: Sveriges trupp

Målvakter: Peter Johannesson, Andreas Palicka, Fabian Norsten.

Vänstersex: Hampus Wanne, Lucas Pellas.

Mittsex: Max Darj, Felix Möller, Fredric Pettersson, Oscar Bergendahl.

Högersex: Niclas Ekberg, Daniel Pettersson.

Vänsternio: Jonathan Carlsbogård, Eric Johansson, Karl Wallinius.

Mittnio: Felix Claar, Jim Gottfridsson.

Högernio: Albin Lagergren, Linus Persson, Lukas Sandell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!