Pellas glänste i seger inför hemmapubliken

Med drygt två månader till handbolls-EM visar Sverige lovande form. I den första av två vänskapslandskamper mot Polen blev segersiffrorna 31–24 (17–10).

Lucas Pellas var het mot Polen.

Handboll2021-11-04 20:43

4 547 hade kommit till Malmö arena där Sverige för första gången på nästan två år fick spela en hemmalandskamp inför publik.

– Vi har spelat många matcher inför tomma läktare med svenska landslagströjan på. Det är superkul att äntligen ha publiken tillbaka i arenan, sade vänstersexan Lucas Pellas till SVT i paus.

Kanske bidrog publiken till svenskarnas spelglädje och inte minst Pellas hade massor av den varan. Stockholmaren nätade både från kanten och strafflinjen och när han sköt 28–20 i andra halvlek innebar det hans tionde mål för kvällen.

Sverige hade tidigare haft ledningen med elva mål som mest, men utklassningen avstannade lite på slutet.

– Jag är väldigt nöjd med mycket och det är väldigt många som visar sig från en bra sida. Extremt bra försvarsspel, speciellt i första halvlek, säger förbundskapten Glenn Solberg till SVT.

Han gladde sig inte minst åt debuterande vänsternian Eric Johansson från norska Elverum.

– Som väntat väldigt bra, han har sett väldigt bra ut på träning och i Elverum. Det var kul att se honom i en match i vår miljö och han presterar bra både framåt och bakåt, säger norrmannen.

Sverige och Polen möts igen redan på lördagen i Kristianstad.

EM avgörs senare i vinter i Slovakien och Ungern, 13–30 januari. Sverige spelar i Bratislava fram till eventuella medaljmatcher, som i så fall avgörs i Budapest. Blågult möter Bosnien och Hercegovina, Spanien och Tjeckien i det första gruppspelet.