Per Johansson ny kapten för Nederländerna

Svenske Per Johansson, tränare i ryska Rostov-Don och som tidigare lett Montenegros och Sveriges landslag, är nu klar som ny förbundskapten för det nederländska damlandslaget. –Jag är oerhört stolt att de valt mig till den här tjänsten, säger Per Johansson till Bohusläningen.

Per Johansson är ny förbundskapten för Nederländernas damlandslag. Arkivbild.

Per Johansson är ny förbundskapten för Nederländernas damlandslag. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Handboll2022-02-23 14:35

På måndag fick Johansson frågan – och på tisdagen var han överens med det nederländska handbollsförbundet om ett tvåårskontrakt i rollen som förbundskapten för damlandslaget. Idag presenterades han av förbundet – och han påbörjar sitt uppdrag redan på måndag, berättar Johansson för Bohusläningen.

– Det finns jättemycket i det uppdraget som känns spännande och jag är oerhört stolt att de valt mig till den här tjänsten, säger han.

Parallellt fortsätter han i rollen som tränare för det ryska laget som precis blivit klara för kvartsfinal i Champions League – där han har kontrakt fram till och med juni i år. I avtalet med Rostov fanns möjligheten för Johansson att också träna landslag, i och med Johanssons bakgrund i bland annat Montenegro.

Nederländerna har varit en stornation inom handbollen med ett VM-guld 2019 och flera internationella silver och brons de senaste tio åren, men har de senaste två åren halkat efter lite och fick bland annat nöja sig med exempelvis en niondeplats i VM 2021.

Mellan åren 2008-2012 ledde Johansson Sveriges damer och åren innan det var han assisterande tränare för laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!