Unga fick prova handboll under leksamma former

Hultsfred handboll har fått sin ungdomsverksamhet att lyfta med konceptet Hand the Ball. "Det är mer fri lek med boll involverad än traditionell träning", säger Andreas Sundqvist.

Melvin Karlqvist, t.v, och hans kompisar i Hultsfred fick chansen att prova på handboll enligt konceptet "Hand the Ball" på fredagen.

Melvin Karlqvist, t.v, och hans kompisar i Hultsfred fick chansen att prova på handboll enligt konceptet "Hand the Ball" på fredagen.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2022-02-25 16:00

Klubben har jobbat med konceptet i två säsonger och har snabbt sett resultat. I fredags fick barn i förskoleålder chansen att prova på ett pass i Lindblomshallen i Hultsfred. En form av hinderbana med flera olika stationer var uppbyggd i hallen, men oavsett moment var bollen inblandad på ett eller annat vis.

– Det här är en chans att prova på handboll under lite leksamma former. Vi använder en anpassad boll som är mindre och mjukare och har fått väldigt god respons på det här upplägget, säger Andreas Sundqvist som är tränare i HHF och en av två ledare i klubben som är utbildad i konceptet Hand the Ball.

Under fredagens pass fick ett 20-tal barn chansen att testa. En av dem var Melvin Karlqvist som tyckte att det var roligt.

– Det är första gången som jag provar och det var inte så svårt. Det roligaste är att skjuta med bollen, sa han.

Tidigare i veckan genomfördes två liknande pass i Vena och Silverdalen.

– Det är viktigt att nå ut till barn och ungdomar i hela kommunen. Det känns inte som att det är lika naturligt för dagens unga att söka sig till idrotten längre. När jag var ung var spontanidrott en stor del av fritiden. Nu finns det så mycket annat som lockar för de yngre. Det krävs så lite för att ungdomar ska få upp ögonen för idrott och att komma ut till skolor och visa upp vår verksamhet är enkelt och tacksamt, säger Andreas Sundqvist.

Några av ungdomarna som provade på handboll under lite leksammare former.
Några av ungdomarna som provade på handboll under lite leksammare former.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!