Roberts årets spelare – svensk storseger

Jamina Roberts har utsetts till årets kvinnliga spelare i svensk handboll. Landslagets och Sävehofs 31-åriga niometersspelare tilldelas utmärkelsen för första gången i karriären i samband med EM-kvalavslutningen hemma mot Turkiet (33–21).

Jamina Roberts, mitten, prisades före EM-kvalavslutningen hemma mot Turkiet.

Jamina Roberts, mitten, prisades före EM-kvalavslutningen hemma mot Turkiet.

Foto: Anders Bjurö/TT

Handboll2022-04-23 16:26

Utnämningen av Jamina Roberts som Sveriges bästa handbollsspelare det senaste året gjordes av en jury, Svenska handbollsförbundets elitråd och förbundskapten Tomas Axnér.

"Under den senaste säsongen har hon nått en högre nivå än någonsin tidigare och varit en av de absolut bästa spelarna i världen", skriver juryn i sin motivering.

Jamina Roberts är stolt.

"Jag har sett många bra spelare få utmärkelsen tidigare så det är så klart en stor ära att få den och ett kvitto på att jag gjort en bra säsong", säger hon i ett pressmeddelande.

I onsdags säkrade Sverige en plats i handbolls-EM i Slovenien, Montenegro och Nordmakedonien i november med seger borta mot Island (29–23). I kväll avslutades EM-kvalet för svensk del med match mot gruppjumbon Turkiet hemma i Helsingborg.

Roberts, som var lagkapten, gjorde ett av målen när Sverige vann med tolv bollar, 33–21. Sverige vann därmed kvalgrupp 6 på tio poäng, två mer än tvåan Serbien som besegrade Island (28–22) parallellt under lördagskvällen och också tog sig till vinterns EM-slutspel.

För en vecka sedan utnämndes Jim Gottfridsson till årets manliga svenska handbollsspelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!