RP var huvudet högre

- Det här var det sista halmstrået. Nu känns det som att vi är i division två. Orden är Hultsfreds tränare Johan Sörensens. Detta sedan Hultsfred förlorat hemma mot RP/Lejonen med 27-39.

RP gjorde ett ryck fram till ledning 14-5 i första halvlek då de fick kontra in många enkla mål. Sedan var matchen och även säsongen körd för Hultsfreds del. Foto: Magnus Strömsten

RP gjorde ett ryck fram till ledning 14-5 i första halvlek då de fick kontra in många enkla mål. Sedan var matchen och även säsongen körd för Hultsfreds del. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Handboll2005-02-04 07:42

RP/Lejonen från Linköping fortsätter att vara ett spöke för Hultsfred. Förra säsongen blev det två förluster och i år är den siffran nu uppe i tre stycken (två i serien och en träningsmatch).
Framförallt så var det ett stabilt målvaktsspel av gästernas Anders Boquist och bra spel av RP:s toppspelare Sonny Östermark och Fredrik Caesar som avgjorde matchen.

Bra start
Hultsfred tog i och för sig ledningen i matchen efter mål av Ulf Bergstrand och hängde med bra fram till 4-4 efter åtta minuter, men sen gjorde gästerna det matchavgörande rycket.
RP/Lejonen tilläts att göra sex raka mål fram till 4-10, och redan då var matchen avgjord. Som mest i första halvlek var underläget nio bollar stort, 5-14. Halvtidsresultatet blev till slut 13-20.
- Halvtidssiffrorna kändes som lite för stora för att vi skulle ha en rimlig chans i den andra halvleken. Men jag tycker ändå att vi spelar rätt så bra när vi får vara fullt manskap på planen, säger Johan Sörensen.

Rött kort på Ericsson
I den första halvleken drog Hultsfred på sig fem utvisningar, varav två på lagkapten Olof Ericsson. När han drog på sig ännu en utvisning i mitten av den andra halvleken innebär det att han hade spelat färdigt för kvällen.
- Jag tycker att vi får för många utvisningar mot oss. Det var kontrollanter från förbundet på plats, det ska bli intressant att se vad de säger om domarnas insats, säger Sörensen.
I den andra halvleken fortsatte gästerna sedan att dra ifrån i målprotokollet. Hemmalaget var ett tag uppe i 18-24, men närmare än så kom
man inte. På slutet drog istället RP/Lejonen ifrån till en retfullt stor seger, 27-39. Detta sedan man fått göra många enkla mål.
- Vi tar alldeles för många felaktiga avslut, vilket i sin tur gör att de för alldeles för enkla mål när vi inte hinner hem i försvarsarbetet.
- Vi har trots allt en hel del lägen, men skjuter med för dålig skärpa. I och för sig var deras målvakt duktig, men normalt sett bör man göra 35 mål på alla de skotten som vi hade, och då vinner man en sån här match, kommenterar Sörensen.

Nu är det kört
I och med förlusten ser det nu becksvart ut för Hultsfred, ett HHF som för övrigt saknade såväl Daniel Sörensen, Mattias Karlson som Fredrik Hansson.
Även Johan Sörensen medger att det nu är i det närmaste kört.
- Det är nog tyvärr så. Det lär bli tvåan nästa säsong, säger han. Men trots detta så återstår det åtta matcher i serien.
- Man kan se det på olika sätt. Ja ser det som att de killarna som ej fått så mycket speltid kan få hoppa in och visa vad de går för. Det kan bli en mycket lärorik tid för dem, säger Johan Sörensen.

Fakta
HHF - RP/Lejonen 27-39 (13-20)
HHF: Per Svensson 6, Ulf Bergstrand 5, Jens Hörlin 5, Martin Lennström 4, Kristian Furuskog 3, Sasa Omrcen 2, Henrik Böris 1, Olof Ericsson 1.
RP/Lejonen: Fredrik Caesar 8, Sonny Östermark 8, Markus Karlsson 7, Ludvig Svantesson 5, Mattias Gustavsson 4, Patrik Dellby 3, Ted Ottey 1, Robert Karlsson 1.
Utvisningar: 6x2 - 2x2
Publik: 231
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!