Rycket efter timeouten blev avgörande: "Uppförsbacke"

Skräll? Nej. Hultsfreds Handboll var kraftigt nederlagstippat mot ett starkt Guif-pojkarna på förhand. Och ja...Eskilstunalaget blev för svåra att matcha (25–41). "De rycker ifrån efter sin timeout och sen är det uppförsbacke", säger tränaren Andreas Sundqvist.

Guif-pojkarna blev för svåra för Hultsfreds Handboll.

Guif-pojkarna blev för svåra för Hultsfreds Handboll.

Foto: Torbjörn Allvin

Handboll2024-01-07 18:06

Just det. Hultsfred stod upp väldigt bra första 20–25 minuterna mot topplaget Guif-Pojkarna. Så kom då den är timeouten vid ställningen 13–10. När vi summerat den första halvleken några minuter senare stod det plötsligt 18–10 och i praktiken var det redan avgjort där och då. Definitivt kändes det så när hemmalaget dessutom satte två raka i inledningen av den andra halvleken. 

– Tyvärr så blev det jobbigt när de gjorde många mål på raken. Samtidigt möter vi ett bra lag, ett hårdsatsande lag som siktar på division ett, säger Andreas Sundqvist. 

Segermarginalen blev till slut 16 bollar mot ett Hultsfred, som fortfarande jagar säsongens första poäng. 

Vad tar du med dig från den här matchen?

– Att vi gör det bra stora delar av den första halvleken, där vi gör det bra defensivt trots att vi saknar flera duktiga försvarsspelare. Och såklart Oliver Pihls match. Han har bara spelat i försvaret den här säsongen. Nu fick han chansen framåt också och tog den verkligen. Han har ett bra skott.  

Jo. 18-åringen stod för hela nio fullträffar. 

Målen: Oliver Pihl 9, Axel Andersson/Landholm 6, Gustaf Örnros 5, Gustav Föghner 2, Christoffer Sundqvist, Erik Örnros, Elias Andersson/Landholm.    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!