Sävehof har guldläge – slog H65 Höör igen

Sävehofs handbollsdamer är nära att försvara sitt SM-guld. Partillelaget vann den tredje finalen mot H65 Höör med 33–29.

Johanna Bundsen och Sävehof har greppet i SM-finalen. Arkivbild.

Handboll2023-05-26 20:46

Därmed leder Sävehof med 2–1 i matcher och får en första chans att säkra guldet i Skåne på söndag.

Inför hemmapubliken ryckte Sävehof åt sig en tremålsledning när man gjorde fem raka mål i mitten av första halvlek.

Ledningen var 15–11 i paus, men gästerna segade sig tillbaka. Nästan hela vägen. Gång på gång nådde H65 ettmålsunderläge, men man kom aldrig helt ikapp.

Och i stället kunde Sävehof dra ifrån i slutet. Stjärnmålvakten Johanna Bundsen, 17 räddningar totalt, var en som briljerade hos vinnarna.

– Vi presterar bra som lag i dag, men såklart – min första halvlek är jag väldigt nöjd med. Andra är väl lite sisådär, säger Bundsen till C More.

Om guldläget säger hon:

– Det är 60 minuter... Klyschor på klyschor på klyschor. Vi tar ingenting för givet, vi måste upp på samma nivå som när vi spelar som bäst.