Sävehof seriesegrare – vann måstematchen

Sävehof snodde seriesegern från Skuru, VästeråsIrsta luggade Skövde på en slutspelsplats, och Heid såg till att skicka ner Kärra i allsvenskan. Sista omgången av damernas handbollsliga saknade inte dramatik.

Sofie Börjesson var en av planens bästa spelare när Sävehof säkrade seriesegern. Arkivbild.

Sofie Börjesson var en av planens bästa spelare när Sävehof säkrade seriesegern. Arkivbild.

Foto: Adam Ihse/TT

Handboll2022-03-21 21:15

Regerande mästarlaget Skuru behövde en poäng hemma mot Sävehof för att säkra segern i grundserien. Men gästerna ville annat, vann med 28–24 på bortaplan, och passerade därmed Skuru på målskillnad. Det gör att Sävehof, som tagit tio av de tolv senaste SM-titlarna, kommer att ha hemmafördel genom hela slutspelet.

– Det var det här vi ville. Det var en serieseger som stod på spel så det var en match vi bara skulle vinna, lika räckte inte. Och det gick bra, säger Sävehofs målvakt Sofie Börjesson, en av planens bästa, till C More.

H65 Höör avslutade serielunken med att köra över Skövde med 32–19. Det innebar inte bara en tredjeplats i tabellen, utan också att Skövde missar slutspel. Dit går i stället, som sista lag, VästeråsIrsta efter att ha slagit Önnered med 29–21 på måndagen.

Längst ner i tabellen blev det däremot inga omkastningar, trots att möjlighet fanns. Heid behövde en seger för att inte åka ur direkt, och vann också komfortabelt hemma mot Kungälv, 28–19.

Kärra avslutade med 26–26 mot Kristianstad, men med bara sex insamlade poäng under hela säsongen får laget fokusera på spel i allsvenskan nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!