Seger igen i VM-genrepet

I fredags vann de svenska handbollsdamerna med 14 måls marginal mot Montenegro. I det andra mötet, VM-genrepet, blev det seger igen men nu "bara" med fem mål, 31–26.

Elin Hansson gjorde åtta mål mot Montenegro. Arkivbild.

Handboll2021-11-28 17:53

Sverige saknade Jamina Roberts och Daniela de Jong som hade förkylningssymptom. Även Nathalie Hagman avstod matchen på grund av en lättare skadekänning.

– Men det är ingen fara med någon av dem, säger förbundskaptenen Tomas Axnér till SVT.

Första halvlek i matchen i Skövde, blev mycket jämn inledningsvis, men Sverige jobbade sig in i matchen och fick till fler kontringar. Det resulterade i en tremålsledning i paus, 14–11.

I den andra utökades ledningen med två bollar. Elin Hansson gjorde flest svenska mål, åtta stycken. Och målvakten Jessica Ryde storspelade.

– Det var skitkul att spela, och publiken hjälper en att få en god känsla, säger hon till SVT.

Sverige inleder VM den 1 december mot Uzbekistan. Sedan väntar Puerto Rico den 5 december och Nederländerna den 7 december. Nederländerna är regerande mästare.

Axnér är nöjd med de VM-förberedande matcherna.

– Känslan är att vi går in i VM bra rustade, säger han.