Sent avgörande - men matchen under kontroll

Hultsfreds HF fortsätter sitt segertåg i handbollstrean.

Segerjubel i Hultsfred efter eftermiddagens seger mot HB 78.

Handboll2015-11-07 15:40

I eftermiddags kom den tredje segern på lika många matcher, då Hallbys farmarlag, HB 78, besegrades med 28-26 inför 203 åskådare hemma i Hagadal.

HHF hade svårt att komma underfund med det unga, snabba och tekniska Jönköpingslagets anfallsspel i inledningen av matchen. Efter knappa 19 minuters spel var ställningen 7-10, men sedan stängde Hultsfred dörren. Man släppte inte in något mer mål i den första halvleken, utan vände och hade ledningen med 12-10 när lagen gick till halvtidsvila.

I den andra halvleken var Hultsfred aldrig i underläge. HHF:s sex utvisningar (gästerna hade bara en) gjorde visserligen matchen lite onödigt spännande, men i slutändan var Hultsfred både tyngre och bättre än gästerna, som visserligen var i likaläge två gånger i den andra halvleken - 23-23 efter 50 minuter och 26-26 efter 57 minuter.

Med två minuter kvar att spela satte spelande tränaren Robin Löfstedt 27-26 på straff och när sedan Christoffer Sundqvist gjorde 28-26 från högerkanten med bara 15 sekunder kvar att spela var matchen vunnen för fullpoängaren Hultsfred.

- HB 78 är riktigt duktiga. De är jättebra på att sätta fart på boll och att stega. Det tog ett tag innan vårt storväxta lag fick ordning på spelet, men till slut blev det för jobbigt för dem att möta oss, säger vikarierande coachen Bosse Sundqvist.

Bäst i HHF var linjespelarna Albin Nilsson och Sasa Omrcen. Kul också att se Albert Johansson göra en pigg a-lagsdebut.

Hultsfreds målskyttar: Albin Nilsson 5, Eric Schultz 5, Robin Löfstedt 5 (3), Sasa Omrcen 4, Albert Johansson 2, Christoffer Karlsson 2, Christoffer Sundqvist 2, Adam Sundqvist 1, Adrian SöderPalm 1, Viktor Larsson 1.