Skadeeländet fortsätter i HHF

Skadeproblematiken tycks aldrig ta slut i Hultsfreds HF. Skador på viktiga spelare har avlöst varandra. Senast i raden: målvakten Jesper Rüdiger. - Jesper har varit riktigt bra, men vi har flera andra duktiga målvakter, säger HHF-tränaren Kurt-Göran Limslätt inför hemmamötet mot Stavstens Vänner.

Målvaktssuccén Jesper Rüdiger är meniskskadad och blir borta ett tag i Hultsfreds HF, som tar emot Stavstens Vänner i eftermiddag.

Målvaktssuccén Jesper Rüdiger är meniskskadad och blir borta ett tag i Hultsfreds HF, som tar emot Stavstens Vänner i eftermiddag.

Foto: Ossian Mathiasson

Handboll2016-10-29 07:00

Det var på en träning som olyckan var framme. Målvaktstalangen Jesper Rüdiger trampade snett och fick ont i ett knä.

- Tydligen var det en meniskskada och han ska opereras i nästa vecka. Förhoppningen är att det inte blir så långvarigt och att Jesper snart är tillbaka, säger Limslätt och gläds samtidigt åt att HHF har så skickliga målvakter i laget som Oliver Carlford och nya stjärnskottet Carl Steen.

Klart värre är det med skytten Albert Johansson, där handbollskarriären i värsta fall kan vara över med tanke på hans axelbekymmer. För backklippan Albin Nilsson är läget betydligt bättre. Knäskadan visade sig inte så allvarligt som befarat.

- Albin spelar inte mot Stavsten. Vi hoppas att han är tillbaka mot Växjö om tre veckor.

Nykomlingen Hultsfred har två poäng efter fyra omgångar, men har inte direkt haft flytet med sig så här långt. HHF har förlorat knappt i ett par matcher.

Tycker du att ni har kommit in i division två-tempot på allvar?

- Ja, det tycker jag, däremot är vi inte riktigt kyliga i vissa moment. Det är fortfarande lite uppstressade i olika situationer, säger HHF-tränaren som hoppas att de kan få igång ett bättre kontringsspel än vad de haft den senaste tiden.

Mot Stavstens Vänner är det läge för segersång i Hultsfred igen. Trelleborgslaget är jumbo och har ännu ingen poäng. Men de måste se upp med storskytten Daniel Lindqvist om han nu är med vill säga.

HHF har jobbat hårt på träningarna den senaste tiden, där ett antal löppass bland annat har avverkats.

- Vi har tränat på bra och jag förhoppningsfull, säger Limslätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!