Skadeeländet tar aldrig slut – två nyckelspelare till sjukhus: "Vila som gäller"

Förlust med 29-33 mot Växjö och nya skador i laget. Nej, lördagen är nog en dag som de flesta med sympatier för Hultsfreds HF bara vill glömma. – Det här blir tufft. Speciellt om vi ska hålla på och tappa spelare på vägen, säger tränaren Kurt-Göran Limslätt.

I matchens sista minut landade Andreas Thorngren fel och vänsterknät vek sig under honom. Andreas spenderade sedan fem timmar på Eksjö lasarett på lördagskvällen.

I matchens sista minut landade Andreas Thorngren fel och vänsterknät vek sig under honom. Andreas spenderade sedan fem timmar på Eksjö lasarett på lördagskvällen.

Foto:

Handboll2017-02-13 08:30

Säsongen 2016-2017 måste gå till historien som en av Hultsfreds Handbollsförenings mest otursförföljda någonsin. Åtminstone vad avser skador och sjukdomar.

Till lördagens viktiga streckmatch mot Växjö HF spelade i stort sett halva laget med krämpor eller sjukdom i kroppen. Dessutom saknades Henrik Böris på grund av ryggskott samt Lukas Östlund, som skadade ena knät på träning i veckan.
Två nya skador var med andra ord det absolut sista som laget behövde.

Men i den andra halvleken fick nyckelspelarna Eric Schultz och Andreas Thorngren bryta. Schultz linkade ur hallen med en hårt bandagerad fot och Thorngren, som hade riktigt ont efter att hans knä vek sig och svullnade upp, fick hjälpas av banan.

På vägen hem till Nässjö stannade Thorngren till på lasarettet i Eksjö. Där blev han kvar i fem timmar – utan att få någon diagnos fastställd.
– De såg inget på röntgen, utan tror att det rör sig om uttänjda ledband eller någon sträckning.
– I dag (söndag) är det lite bättre och jag kan stödja fösiktigt på benet. Jag vill inte missa en enda match, så vi får hoppas att det blir bättre under veckan, men nu är det vila som gäller, berättar Andreas Thorngren.

Andreas var förövrigt inte ensam HHF-spelare att få besöka läkare på lördagskvällen. Albin Nilsson fick en armbåge på ena ögonbrynet i inledningen av matchen.
– Det fula jacket slutade inte blöda och han fick visst också åka in, berättar Andreas Thorngren.

Själva matchen då? HHF orkade hänga med ett rappt Växjö i 45 minuter och då var ställningen fortfarande 22-22.
– Sedan tappar vi enkla bollar, tar några dumma avslut och släpper till det för enkelt bakåt. Det duger inte mot ett så rappt och duktigt motstånd, säger Kurt-Göran Limslätt (lilla bilden).
På tre minuter gjorde gästerna fyra raka mål, gick från 25-26 till 25-30 och avgjorde matchen.
Bäst i HHF var Robin Löfstedt, som för en gång skull inte punktmarkerades. Han gjorde 14 mål, men det var en klen tröst denna dag.

Kommande två matcher är oerhört viktiga för serienian Hultsfred. På lördag väntar tian Stavstens Vänner på bortaplan och helgen därefter tar man emot åttan Cyrus hemma. Därefter återstår bara tre omgångar av serien. Och förutsättningarna är enkla – lag åtta är klart för spel i division två även nästa säsong, lag nio och tio får kvala mot varsitt division tre-lag i bäst av tre matcher (just nu KFUM Lundagård och Hohultslätts HK), medan lag elva och tolv åker ner i division tre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!