Skadehelvetet värre än någonsin

Nej, inte en spelare till...? Jo. Nykomlingen Hultsfreds HF har drabbats av den ena skadan efter den andra på viktiga spelare. I kvällens derbymöte borta mot Växjö är det flera tongivande spelare som saknas.

Skador, skador, skador. Hultsfreds HF har varit hårt skadedrabbat i höst. Mot Växjö saknas flera spelare på grund av skador och ett antal är osäkra om de kan komma till start.

Skador, skador, skador. Hultsfreds HF har varit hårt skadedrabbat i höst. Mot Växjö saknas flera spelare på grund av skador och ett antal är osäkra om de kan komma till start.

Foto: Magnus Strömsten

Handboll2016-11-11 13:00

Hultsfreds HF rejält stukat inför derbyt mot Växjö

Det har blivit en trist följetong den här säsongen. HHF har drabbats stenhårt av tunga, jobbiga skador. Kolla här bara:

* Jättetalangen Albert Johansson fick tidigt problem med sin tidigare skadade axel. I värsta fall är handbollskarriären redan över.

* Försvarsklippan Albin Nilsson skadade ett knä när serien startade och har inte varit med sedan dess. Är igång i träning igen, men ett osäkert kort fortfarande.

* Målvaktslöftet Jesper Rüdiger har också knäproblem och opererades nyligen.

* Sasa Omrcen tvingades utgå senast mot Stavstens Vänner med skada på ljumske/lår. Enligt tränare Kurt-Göran Limslätt mycket tveksamt om linjebjässen kommer till spel mot Växjö.

* Stjärnan och spelande tränaren Robin Löfstedt har ont i ryggen, men tränade lätt i tisdags. Är han med i kvällens derby?

* Comebackande Calle Birgersson trampade snett och stukade foten i en reservlagsmatch. Också han ett osäkert kort.

Ni ser. Förutsättningarna kunde minst sagt vara betydligt bättre inför en sån svår och viktig bortamatch. Till råga på allt saknas också säsongens stora överraskning, kantspelaren Andreas Thorngren, som är bortrest.

- Allting har hopat ihop sig. Nu är det lite värre än tidigare, men vi har haft skador sedan säsongen startade, säger den luttrade tränaren Kurt-Göran Limslätt och fortsätter:

- Det är bara att nöta på, gå ut och kriga och göra det bästa av situationen. Rätt som det är killarna tillbaka igen. Faran med att ha för många skador är att de som spelar får gå för tufft. En sån som Eric Schultz tar ett stort ansvar och får spela mycket. Risken är att det sliter.

Hur ersätter ni de här skadade spelarna?

- Vi får se hur det ser ut efter kvällens (torsdag) träning. Några av dem som är skadade kanske kan spela. Vi kommer få lyfta upp yngre killar i truppen.

Vad vet du om Växjö?

- Ett mycket bra och snabbt spelande lag som är starka hemma. De har ganska många unga killar i sitt lag. Vi får se upp med storskytten Filip Källman, Emil Lundin och några fler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!