Skön seger för HHF

Det blev en rejäl gastkramning när Hultsfred tog emot Carlshamn i Hagadal. HHF var i ledningen hela matchen och kunde till slut vinna med 26-25 (16-21). – Typiskt att det alltid ska bli så tight när vi spelar, sa Hultsfreds bäste spelare Albin Nilsson efteråt.

Robin Löfstedt förde sitt Hultsfred till  seger hemma mot Carlshamn.

Robin Löfstedt förde sitt Hultsfred till seger hemma mot Carlshamn.

Handboll2017-11-25 14:24

Hultsfreds HF var tillbaka i vinnarspåret efter den snöpliga förlusten mot Malmö senast. HHF satte tonen direkt och gick snabbt fram till 4-1 hemma mot Carlshamn efter hundraprocentigt skytte. Sedan gick det lite grus i maskineriet.
Bottenlaget Carlshamn kom ifatt och utjämnade till 6-6 knappt halvvägs in i den första halvleken. Då kom ett hemmaryck - igen. Albin Nilsson var superhet och gästerna kunde inte stoppa den kraftfulle mittsexan.

– Det gick bra idag, särskilt i början. Det är skönt när man kommer in i ett stim och gör en del mål, säger Albin.

I paus hade HHF skaffat sig en ledning med fyra bollar, 16-12.

Hultsfred, utan nyckelspelarna Sasa Omrcen och Eric Schultz, var det bättre laget där målvakten Oliver Carlford briljerade.

Inget tydde direkt på att Carlshamn skulle kunna hota på allvar i det läget. Men, men. I handboll kan det gå snabbt som ni vet.

HHF inledde andra halvlek darrigt. Gästerna fick energi och var målmässigt nästan ifatt efter 40 minuter.

– Vi försökte driva upp tempot och ville ta tillvara varje möjlighet till kontring som fanns, säger Carlshamns tränare Bengt Pettersson.

Hultsfred tog en välbehövlig timeout vid ställningen 19-18. Calle Steen kom in i målet och gjorde tre viktiga räddningar i det läget. Samtidigt som Andreas Thorngren klev fram och var hemmalagets bäste spelare efter paus. Hultsfred hade hela tiden ledning med något mål och kunde till slut vinna efter att Ivan Pilipovic definitivt avgjort med sitt straffmål till 26-24, 20 sekunder före slutsignalen.

– Härligt att vi vann, säger Albin Nilsson.

Målen HHF: Robin Löfstedt 7, Andreas Thorngren 6, Albin Nilsson 5, Ivan Pilipovic 5, Lukas Örnros, Christoffer Sundqvist, Christoffer Karlsson