Slutcoachat

Här kommer en högoddsare. Johan Sörensen lämnar tränaruppdraget i Hultsfreds HF - efter 14 säsonger! - Beslutet har växt fram, det känns lite som att jag har gjort mitt nu, säger 39-årige Johan Sörensen.

14 år. Så länge har Johan Sörensen varit tränare för Hultsfred Handbolls herrlag. Men något femtonde år blir det inte.

14 år. Så länge har Johan Sörensen varit tränare för Hultsfred Handbolls herrlag. Men något femtonde år blir det inte.

Foto:

Handboll2008-03-17 07:17


Det var för en månad sedan som Johan Sörensen tog beslutet, efter 14 säsonger som tränare i HHF är det slutcoachat för den här gången. Nästa säsong får spelarna höra en ny röst i omklädningsrummet.
- Det är ett definitivt beslut. Jag sa redan för en månad sen att hur det än blir, vilken division vi än spelar i nästa säsong, så får det vara slut nu, säger Sörensen.

Inte vemodigt
Det finns flera orsaker som har bidragit till beslutet. En av dem är de långa resorna till bortamatcherna under många år - en annan att sonen Tim Sörensen har blivit en allt viktigare kugge i laget.
- Jag har inte tröttnat på handbollen, men det har blivit väldigt mycket tid i buss de senaste 20 åren, det har blivit jobbigare med tiden. När det gäller Tim så har han ett år kvar på gymnasiet och kommer förmodligen att spela i Hultsfred ett år till, det är nog skönare för honom att ha en annan tränare, säger Sörensen med ett skratt.
I lördags spelade HHF, som redan förra helgen ramlade ur division två, säsongens sista match där det blev förlust hemma mot seriesegrande Åhus med 26-24.
- Visst är det trist att sluta med en degradering, men nu får alla en nystart. Jag tycker att det passar ganska bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!