Snabba ryck för Westberg – om hon hinner

Johanna Westberg är på väg till Tokyo för att rädda handbollsdamerna efter Isabelle Anderssons korsbandsskada. Men hinner hon bli spelklar inför OS-premiären mot Spanien?

Johanna Westberg. Arkivbild.

Johanna Westberg. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Handboll2021-07-22 15:33

– Match 2 skulle vara realistiskt att hon går in och spelar lite grann. Men svårt att säga match 1. Jag tror att det blir tajt, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Westberg, som spelar i Nykøbing Falster i Danmark, tackade i våras nej till en satsning mot OS av familjeskäl. Men i krisläget som uppstått efter H65 Höör-talangen Isabelle Anderssons svåra knäskada ställer hon upp. På fredagen åker hon till Tokyo – förutsatt att hon lämnar negativa covidtester.

– Enligt planerna landar hon lördag morgon lokal tid. På söndag inleder Sverige turneringen mot Spanien. Det blir snabba ryck, konstaterar Axnér.

TT: Det är krångligt att komma in i Japan och till OS – finns det risk för att hon fastnar i byråkratin?

– Det tog några timmar på flygplatsen – nu har vi rutin på vilka papper som ska vara ifyllda och vilka fällor som finns i det så jag utgår från att det går att lösa.

Westberg mästerskapsdebuterade i EM 2012, och hon spelade även EM 2016 och VM 2017. Med 71 A-landskamper bakom sig gör hon nu sitt första OS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!