Solbergs hyllning: "Han är magisk"

Han gjorde nio mål själv, och låg bakom det mesta i anfallsväg för Sverige. Mittnian Jim Gottfridssons insats i EM-semifinalen mot Frankrike (34–33) var högklassig. –Han är magisk i dag igen, det har han varit hela turneringen, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg till Viaplay.

Jim Gottfridsson var en av matchens främsta i EM-semifinalen mellan Sverige och Frankrike.

Jim Gottfridsson var en av matchens främsta i EM-semifinalen mellan Sverige och Frankrike.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Handboll2022-01-28 23:21

Sverige är bara en seger ifrån att ta ett första mästerskapsguld sedan 2002. Frågan är om det hade varit möjligt utan Jim Gottfridsson, mittnian som bjudit på många glimrande insatser under turneringen i Slovakien och Ungern.

Och EM-semifinalen mot Frankrike i Budapest var förmodligen den allra bästa så här långt.

– Han är magisk i dag igen, det har han varit hela turneringen. Det är en fantastisk ledare på planen som växer hela tiden, och tar mer och mer ansvar, säger Sveriges norske förbundskapten Glenn Solberg till Viaplay.

Hyllas av Palicka

29-åringen gjorde lite som han ville matchen igenom och fransmännen hittade inget botemedel. När de gav Gottfridsson lite yta stänkte han skoningslöst in bollen i nätmaskorna. När de satte två–tre spelare på honom tackade han i stället för uppmärksamheten och frispelade en lagkompis.

Nio mål och nästan lika många assist blev det till slut för den svenske giganten.

– Framåt känns det som att vi gör mål varje gång nästan. Och där måste jag hylla Jim, det är fantastiskt vad han presterar, för alla andra och för sig själv. Det är en sjukt bra landskamp från honom, säger Sveriges målvakt Andreas Palicka.

"Bara tugga på"

Glenn Solberg kan bara instämma. Och norrmannen gläds åt att det antagligen finns ännu mer att hämta inför söndagens final mot Spanien.

– Jag är mäkta imponerad över hur Jim har utvecklats de senaste åren. Det bästa är att han hela tiden vill bli bättre, både på och utanför banan. Det är härligt att jobba med en sådan spelare, säger Solberg.

Själv säger huvudpersonen inte så mycket.

– Jag känner mig i bra form, det är bara att tugga på, säger Gottfridsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!