Sörensen inför kvalet: "Har en bra känsla"

Innan jul var det inte många som trodde på att Hultsfred HF skulle spela kval mot division ett. Då låg laget i botten av tabellen. Men en stark vår har gett andra förutsättningar. - Det är en ganska fantastisk resa, säger HHF-tränaren Johan Sörensen inför dagens kvalmatch till division ett mot Varberg i Hagadal.

Handboll2010-03-26 23:00

Mycket av framgången tillskriver Johan Sörensen målvakten David Larsson, som värvades under juluppehållet.
- När han gjorde sin första träning sa Calle Johansson till Benny och mig att "nu får vi ändra målsättning". Vi tyckte väl att han skulle lugna sig lite, men han visste vad han talade om. David har spelat helt fantastiskt under våren, säger Johan Sörensen.

Linköping nästa?
Förutom förluster mot Kalmar och Farmen har HHF gått som tåget under våren, vilket räckte till en kvalplats.
- Vi har gjort det riktigt bra. Om man tittar på förra matchen mot Karlskrona så är det en stark förbättring. I höstas förlorade vi mot dom med en boll. I helgen vann vi med tolv, och då saknade vi flera spelare, samtidigt som de hade ett mycket starkare lag. Det säger en del.
Dagens match är första mötet i ett dubbelmöte, där det sammanlagda resultatet över två matcher räknas ihop.
Det lag som gör mest mål går vidare till ett avgörande kval mot division ett-laget Linköping. Ett möte som avgörs i bäst av tre matcher.
- Det är ett riktigt tufft lag. Dom började serien på åtta minuspoäng, och är egentligen bättre än vad resultatet visar. Men samtidigt vore det en bra chans att se vad som krävs för att spela i en högre serie. Om vi nu går dit, säger Johan Sörensen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!