Sörensen lägger av

Han har varit spelmotor i Hultsfreds HF i flera år. Nu slutar Johan Sörensen att spela och lägger istället all kraft på tränarbiten. Flera spelare kan vara på väg att lämna klubben.

Slutspelat. Johan Sörensens karriär som spelare tycks vara över. Nu ska han istället lägga all sin kraft och energi på tränaruppdraget i HHF.

Slutspelat. Johan Sörensens karriär som spelare tycks vara över. Nu ska han istället lägga all sin kraft och energi på tränaruppdraget i HHF.

Foto:

Handboll2003-07-04 23:51

Hultsfreds HF har med nöd och näppe klarat nytt kontrakt i division två de senaste säsongerna. Det kan bli tufft även kommande säsong. HHF kan mista flera tongivande spelare om det vill sig illa.
Klart är följande:
? Johan Sörensen slutar och lägger framöver all koncentration på att träna och leda laget.
?William Carlford ska göra lumpen i Karlskrona i höst och ska spela i hårdsatsande division två-klubben Hästö, där förre HHF:aren Damir Pastuhovic spelar.
? Christoffer Gustafsson är stationerad som militär på Gotland och kommer inte att spela.
? Pär Carlford lämnar sitt uppdrag som coach och ledare i A-laget för att istället lägga krut på 13-årslaget. Ersättare är på gång.
Olof försvinner?
Utöver dessa fyra finns även en del frågetecken. Johan Sörensen berättar:
- Olof Ericsson har sökt skolor och vi vet inte just nu hur det blir med honom nästa säsong. Det är även lite osäkert kring "Danne" (Daniel Sörensen) och "Chrille" (Christian Sörensen). Vi får se om de ska spela eller inte.
Hur blir det med Ulf Gustafsson?
- Vi för diskussioner med honom och jag hoppas verkligen att han spelar för oss. Han är väldigt viktig med sin rutin och sitt skytte.
En annan värdefull spelare som HHF kan tappa är målvakten Thomas Ainemo, men Johan Sörensen är inte speciellt orolig om nu Ainemo skulle sluta:
- Vi har det ganska bra beställt på målvaktssidan. Andreas Gustafsson och Patrik Karlsson kommer att köra och sen har vi Nermin Kovacevic som kommer starkt underifrån.
Ont i hälsenorna
Tappar Hultsfred fyra-fem etablerade spelare kommer laget att få svårt att hävda sig i tvåan, inte minst med tanke på att serien på förhand ser oerhört tuff ut.
- Det är många bra lag och vi måste jobba stenhårt för att göra ett bra resultat.
?Kommer ni att värva?
- Visst har vi lagt ut lite krokar här och där, men nej?det blir svårt. Samtidigt har vi inte ekonomi till att värva.
?Varför lägger du av?
- Jag har haft ont i hälsenorna i flera år och jag tyckte att det dags att dra mig tillbaka nu. Jag tror att det på sitt sätt kan vara positivt eftersom jag kan fokusera mig helt och hållet på att vara tränare.
HHF inleder försäsongen med en beachturnering i Högsby redan till helgen, om nu vädret tillåter vill säga.
Sen väntar hård träning i sommar och innan serien startar med bortamatch mot GUIF-pojkarna den 28 september finns flera träningsmatcher inplanerade.
- Vi har bra träningsmotstånd och möter bland annat Kalmar, Eksjö, Växjö, Linköpingslejon, Kungsängen och Alstermo.
Och HHF får alltså klara sig utan speldirigenten Johan Sörensen. Han får försöka styra spelet från sidan av planen istället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!