Speciell match för Christian

Släkten är värst sägs det. Ja, det återstår att se. I kväll ska förre HHF-målvakten försöka stoppa sitt gamla lag. - Det är alltid speciellt att spela i Hagadal, säger Kalmarmålvakten Christian Berntsson.

Christian Berntsson applåderar Hultsfredskillarna i en match för ett par säsonger sedan. Då var han målvakt i HHF, men i kväll är han motståndare då han numera står i Kalmar.

Christian Berntsson applåderar Hultsfredskillarna i en match för ett par säsonger sedan. Då var han målvakt i HHF, men i kväll är han motståndare då han numera står i Kalmar.

Foto:

Handboll2011-01-21 07:32


I vissa matcher var han en jätte i målet, inte bara rent fysiskt (Berntsson är stor), utan även spelmässigt. Men nu är inte Vetlandafostrade Christian Berntsson kvar i Hultsfred längre.
Numera är det topplaget Kalmar som får dra nytta av hans tjänster.
- Jag flyttade dit för att plugga och jag får väl säga att jag trivs bra.
Det gjorde han även under den relativt korta tiden i HHF (2008/2009). Om han gör det även i kväll återstår att se. Berntsson vill naturligtvis väldigt gärna vinna i Hagadal, med sin nya klubb.
- Det brukar alltid bli jäkligt tighta och jämna matcher mot Hultsfred - och för mig är det självklart lite speciellt att spela mot dem. Jag känner ju alla killarna och det kanske blir en och annan gliring (skratt).

"Riktigt, riktigt bra"
Berntsson säger det inte rakt ut, men mellan raderna kan man utläsa att han ser sitt Kalmar som favoriter, dels sett till tabelläget, dels till Hultsfreds något ihåliga trupp.
- De har ju ett viktiga killar borta och det är inte optimalt för dem.
Han är mycket nöjd med både lagets och sin egen insats den här säsongen. Kalmar aspirerar på en kvalplats och därmed chans på division ett. Hans eget målvaktsspel är en bidragande orsak till framgångarna:
- Jag är väldigt nöjd med min säsong. Det har gått riktigt, riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!