Stjärnan har gjort sitt – lägger av: "Ett stort tapp"

Hultsfreds HF avslutade säsongen med förlust hemma mot HK Fräs. Det står även klart att stjärnan Robin Löfstedt slutar med handbollen. "Yngre förmågor får nu ta klivet upp, men det är ett stort tapp", säger HHF-tränaren Andreas Sundqvist.

Robin Löfstedt kommer inte att finnas med när Hultsfreds HF går in i nästa säsong.

Robin Löfstedt kommer inte att finnas med när Hultsfreds HF går in i nästa säsong.

Foto: Haris Dreco

Handboll2022-03-19 18:46

Hultsfreds HF var verkligen på gång under höstsäsongen och imponerade stort i handbollstrean. Men den andra halvan av säsongen har inte alls blivit lika lyckad.

När laget spelade sin sista match för säsongen under lördagen hade man ingen chans på någon topp två-placering.

– Målet inför säsongen var att ta klivet upp, vilket vi inte lyckas med. Det är en besvikelse, så klart. Samtidigt är det inte nu vi förlorar den chansen, så vi har ändå hunnit smälta det den senaste tiden, säger Andreas Sundqvist, tränare i HHF.

Och matchen mot HK Fräs slutade med förlust med två bollar.

– Vi spelar ganska bra och har också ledningen med tio minuter kvar i andra. Tyvärr tappar vi lite bollar där och Fräs kommer ikapp med bland annat två mål i tom kasse, säger HHF-tränaren.

En tyngre smäll är däremot att storskytten Robin Löfstedt meddelat att han avslutar karriären.

– Ja, det står klart nu. Man kan inte sticka under stol med att det är ett tungt och stort tapp. Men nu får yngre förmågor ta klivet upp och det finns många som är på gång, menar Andreas Sundqvist, som gärna ser en fortsättning för egen del:

– Vi har inte pratat om det men jag vill gärna fortsätta ytterligare en säsong. Det tror jag också att jag kommer få göra, även om vi som sagt inte pratat så mycket om det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!