StjÀrnan saknas i nyckelmatchen

Hultsfred HF matchar dubbelt i helgen – och det krĂ€vs mer eller mindre fyra poĂ€ng mot H43 och Höör för att kunna klara nytt kontrakt utan kvalspel.

Ivan Pilipovic gjorde nio mÄl.

Ivan Pilipovic gjorde nio mÄl.

Foto: Roelof Stroetinga

Handboll2019-02-23 08:00

Med fem matcher kvar av serien har Hultsfred HF sex poÀng upp till lagen strax ovanför kvalstrecket, H43 och HK Malmö. SkÄnelagen har dock varsin match mer spelad Àn HHF. DÄ Àr det ganska uppenbart att HHF behöver vinna helgens bÄda hemmamatcher, mot först H43 i dag och den tidigare uppskjutna matchen mot Höör imorgon.

– Nu gĂ€ller det att steppa upp och vara pĂ„ tĂ„rna. H43-matchen Ă€r viktig, eftersom de ligger nĂ€rmast över oss och vi har chans att nĂ€rma oss. Det Ă€r sista chansen för oss att göra det, sĂ€ger HHF-trĂ€naren Bosse Sundqvist.

Ett avbrĂ€ck för HHF Ă€r att spelfördelaren och mĂ„lskytten Ivan Pilipovic Ă€r avstĂ€ngd och missar matchen mot H43, men Ă€r tillbaka till matchen mot Höör. Dessutom Ă€r Lukas Örnros bortrest i helgen.

– Ivan har Ă„kt pĂ„ tvĂ„ röda kort under sĂ€songen och dĂ„ blir man automatiskt avstĂ€ngd. Han hade tre utvisningar i förra matchen. Men dessbĂ€ttre fĂ„r vi tillbaka Axel Henriksson som varit ute och rest, och dessutom Ă€r Eric Schultz med i bĂ„da matcherna, sĂ€ger Bosse Sundqvist.

HHF-trÀnaren bedömer chanserna som goda att ta fyra poÀng i helgen.

– Vi har alltid möjlighet att vinna pĂ„ hemmaplan. Jag tycker vi har ganska stora chanser att göra bra resultat. Men för att klara kontraktet utan kval behöver vi vinna en borta ocksĂ„, och det kanske blir svĂ„rare, sĂ€ger Bosse Sundqvist.

NÀr HHF mötte H43 borta blev det uddamÄlsförlust.

– Den matchen borde vi ha vunnit, men vi slarvade lite och brĂ€nde frilĂ€ge bland annat. Har det nĂ„got sĂ„nĂ€r lika lag som dĂ„ sĂ„ har vi goda chanser, sĂ€ger Bosse Sundqvist.

Att det blir seger mot avsÄgade jumbon Höör rÀknar han med.

– Jag rĂ€knar med att vi ska vinna den matchen. Det Ă€r det sĂ€msta laget i serien. Men alla matcher ska spelas, och vi mĂ„ste prestera, för sĂ„ dĂ„liga Ă€r det inte, sĂ€ger HHF-trĂ€naren.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om